Events

Webinar: 3e klimaatwerkconferentie Nederlandse financiële sector, 4 juni

20-05-2020

Hoe lever je actief een bijdrage aan de klimaatdoelen van Nederland? Daarover gaan de klimaatwerkconferenties die wij sinds vorig jaar samen met het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie organiseren. De eerstvolgende werkconferentie organiseert Dufas op donderdag 4 juni. Helaas is het nog te vroeg om bij elkaar te komen. Daarom is de werkconferentie deze keer in de vorm van een webinar. 

Programma 
Tijdens het webinar hoor je hoe het staat met het klimaatcommitment van de financiële sector. Want in de afgelopen periode is op allerlei niveaus doorgewerkt aan de verdere borging van het klimaatcommitment voor onze sector. Femke de Vries, voorzitter Commissie Financiële Sector Klimaatcommitment, geeft een update over de stand van zaken en Jeroen Smit, onderzoeksjournalist en auteur, spreekt over het leiderschap dat in de sector nodig is om de doelstellingen van het commitment te halen. Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen.  

Wanneer?
Donderdag 4 juni van 16.00 tot 17.00 uur via webinar. 

Waarom klimaatwerkconferenties?
In de zomer van 2019 hebben wij ons samen met de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie en meer dan vijftig financiële instellingen gecommitteerd om actief een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelen van het kabinet. Als onderdeel van het commitment organiseren Dufas, het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie samen werkconferenties.

Voor wie?
De conferentie is gericht op bestuurders en duurzaamheidsexperts afkomstig van pensioenfondsen, banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, vertegenwoordigers van de overheid en toezichthouders. 

Op uitnodiging
Deelname aan de conferentie is op uitnodiging van NVB, Dufas, Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie. 

 

 

Terug naar events overzicht