Events

Klimaatwerkconferentie Nederlandse financiële sector, 10 maart 2020

17-01-2020

Hoe lever je actief een bijdrage aan de klimaatdoelen van Nederland? Daarover gaan de klimaatwerkconferenties die wij sinds vorig jaar samen met het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie organiseren. De eerstvolgende werkconferentie organiseert Dufas en is op dinsdag 10 maart. 

Programma werkconferenties
De klimaatwerkconferenties bestaan uit twee onderdelen:

  • Plenaire sessie waarin sprekers een inspirerend en motiverend verhaal presenteren over een duurzame samenleving en het behalen van klimaatdoelen. 
  • Workshops waarin experts uit de financiële sector best practices delen en de voortgang bij het ontwikkelen van methoden om het CO2-gehalte van relevante financieringen en beleggingen te meten.

Waarom deze werkconferenties?
In de zomer van 2019 hebben wij ons samen met de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie en meer dan vijftig financiële instellingen gecommitteerd om actief een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelen van het kabinet. Als onderdeel van het commitment organiseren Dufas, het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie samen werkconferenties.

Voor wie?
De conferentie is gericht op bestuurders en duurzaamheidsexperts afkomstig van pensioenfondsen, banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, vertegenwoordigers van de overheid en toezichthouders. 

Op uitnodiging
Deelname aan de conferentie is op uitnodiging van NVB, Dufas, Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie. 

Terug naar events overzicht