Events

Workshop MiFID II Product Governance voor Asset Managers

17-01-2020

Keuze uit twee sessies:

  • Donderdag 30 januari van 10 - 12 uur, Dufas, Bordewijklaan 2, Den Haag
  • Donderdag 6 februari van 10 - 12 uur, Spaces Amstel, mr. Treublaan 7, Amsterdam
  • Dinsdag 11 februari van 10 - 12 uur, Spaces Amstel, mr. Treublaan 7, Amsterdam

Inhoud
In een interactieve workshop krijg je uitleg over het MiFID II product governance regime. Daarbij worden ook de ESMA guidelines 'gefileerd' en in detail toegelicht. Aanleiding van de workshop is het AFM rapport dat in december 2019 is verschenen. Daaruit bleek dat alle onderzochte asset managers met professionele relaties de zaken niet (volledig) op orde hadden wat betreft MiFID II product governance. 

Voor wie?
Bij asset managers werkzame juristen, compliance officers, product managers en senior managers die verantwoordelijk zijn voor het product governance proces. De workshop is alleen toegankelijk voor Dufas leden. 

Inschrijven
Aanmelden voor de workshop kan door een mailtje te sturen aan info@dufas.nl. Graag vermelden welke datum je voorkeur heeft. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Maximaal 12 deelnemers per workshop. Bij meer interesse, plannen we extra sessies in.

Door wie wordt de workshop gegeven?
De workshop wordt gegeven door Randy Pattiselanno. Hij geeft sinds 2013 les over product governance regels voor beleggingsondernemingen aan de Registeropleiding voor Financieel Recht van de UvA Academie voor Bank & Verzekeringen. Randy is tevens de auteur van het hoofdstuk "Het productontwikkeling- en goedkeuringsproces bij beleggingsondernemingen" uit het Handboek Beleggingsondernemingen onder redactie van Danny Busch en Kitty Lieverse, waarvan de tweede druk in 2019 is verschenen. Hij was ook nauw betrokken bij de implementatie van MiFID II product governance regels bij zijn voormalige werkgever ABN AMRO Bank. Bij ABN AMRO Bank maakte hij tevens deel uit van de interne productgoedkeuringscommissie.

Terug naar events overzicht