Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Stephanie Platschorre (KPMG)
03 maart 2021

TEAM | Even voorstellen: Stephanie Platschorre (KPMG)

Aankomende maanden versterkt Stephanie Platschorre het DUFAS-team tijdelijk als policy advisor sustainability. Daarnaast is Stephanie onderdeel van het Sustainable Finance-team bij KPMG. Zo is ze betrokken bij de assurance voor niet-financiële informatie in de jaarverslagen van financiële instellingen en bij verschillende adviesopdrachten over duurzaamheid binnen de financiële sector. Maar ze heeft meer in haar mars. Om haar beter te leren kennen stelden we Stephanie een paar vragen.

Waarom duurzaamheid in de financiële sector?

“Je zou het zo kunnen zien dat duurzame verandering begint binnen de financiële sector. Financiering is eigenlijk altijd de basis. Juist binnen de financiële sector kun je daarom invloed hebben op duurzaamheid. De ESG-voorwaarden die de financiële sector mee kan geven aan financiering, zorgen uiteindelijk voor daadwerkelijke veranderingen. Maar ook bijvoorbeeld de ESG-voorwaarden die worden meegenomen in producten van verzekeraars, zorgen voor verandering. Door sommige activiteiten juist wel te financieren en andere activiteiten juist niet, kan de financiële sector een enorme stempel drukken op hoe duurzaam onze toekomst wordt. Daarnaast vind ik het superinteressant dat op dit moment de verandering ook echt te zien is en er door nieuwe wet- en regelgeving meer veranderingen mogelijk zijn. De financiële sector is volop in beweging en dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Een scherpe blik blijft noodzakelijk. Wat betekent duurzaamheid (ESG) in praktijk? En hoe zorgen we voor informatie die open te controleren is, om te bepalen of iets duurzaam is? Deze uitdagingen bestudeer ik dan ook graag.”

Waar ligt jouw kracht? En op welke manier verwacht je het DUFAS-team daarmee te kunnen helpen?

“Mijn kracht ligt in het snel begrijpen van ingewikkelde vraagstukken en het makkelijk leggen van contacten. Ik kijk er dan ook naar uit om met de leden van DUFAS in gesprek te gaan. Daarnaast bekijk ik uitdagingen altijd vanuit verschillende standpunten om zo tot een oplossing te komen waarin iedereen zich gehoord voelt. Tot slot steek ik graag mijn handen uit de mouwen en zit ik niet vaak stil. Ik denk dat deze energie zeker van pas gaat komen bij DUFAS.” 

Hoe (duurzaam) zie jij de toekomst van de financiële sector?

“Duurzaamheid zal de komende jaren een nog groter en belangrijker onderwerp worden binnen de financiële sector. Ik ben ervan overtuigd dat de financiële sector zichzelf in de vingers snijdt als ze niet energiezuiniger wordt. De risico’s hiervan, zoals de gevolgen van klimaatverandering, zullen uiteindelijk zorgen voor hogere kosten en daardoor lagere resultaten. Los van de risico’s die duurzaamheid met zich meebrengt, zie ik duurzaamheid vooral als iets wat kansen biedt. Dit daagt ons allemaal uit om de huidige situatie te ‘challengen’ en over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Door met een nieuwe blik naar bestaande activiteiten te kijken kunnen we toewerken naar een financiële sector die de motor is van positieve verandering.”

Misschien vind je dit ook interessant

Publicatie Kamerbrief over beleidsagenda voor duurzame financiering

Nieuws | 09 juni 2022
Op 7 juni stuurde de minister van Financiën, Kaag, de Tweede Kamer een brief met de beleidsagenda voor duurzame financiering. Hierin wordt dieper ingegaan op de verduurzaming van de financiële markten.

Belangrijke publicaties en guidance rondom SFDR

Nieuws | 07 juni 2022
In korte tijd 3 publicaties over de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR): de EC's Q&A, ESA's verduidelijkingen over de SFDR RTS en ESMA's supervisory briefing over duurzaamheidsrisico's en rapportages voor asset management.

TEAM | Even voorstellen: Lily Ho

Nieuws | 05 april 2022
Aankomende maanden versterkt Lily Ho het DUFAS-team tijdelijk als manager regulatory affairs. Met ruim 15 jaar werkervaring in de financiële sector neemt Lily een berg aan kennis en ervaring met zich. Om haar beter te leren kennen stelden we Lily een paar vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties