“Je zou het zo kunnen zien dat duurzame verandering begint binnen de financiële sector. Financiering is eigenlijk altijd de basis. Juist binnen de financiële sector kun je daarom invloed hebben op duurzaamheid. De ESG-voorwaarden die de financiële sector mee kan geven aan financiering, zorgen uiteindelijk voor daadwerkelijke veranderingen. Maar ook bijvoorbeeld de ESG-voorwaarden die worden meegenomen in producten van verzekeraars, zorgen voor verandering. Door sommige activiteiten juist wel te financieren en andere activiteiten juist niet, kan de financiële sector een enorme stempel drukken op hoe duurzaam onze toekomst wordt. Daarnaast vind ik het superinteressant dat op dit moment de verandering ook echt te zien is en er door nieuwe wet- en regelgeving meer veranderingen mogelijk zijn. De financiële sector is volop in beweging en dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Een scherpe blik blijft noodzakelijk. Wat betekent duurzaamheid (ESG) in praktijk? En hoe zorgen we voor informatie die open te controleren is, om te bepalen of iets duurzaam is? Deze uitdagingen bestudeer ik dan ook graag.”
“Mijn kracht ligt in het snel begrijpen van ingewikkelde vraagstukken en het makkelijk leggen van contacten. Ik kijk er dan ook naar uit om met de leden van DUFAS in gesprek te gaan. Daarnaast bekijk ik uitdagingen altijd vanuit verschillende standpunten om zo tot een oplossing te komen waarin iedereen zich gehoord voelt. Tot slot steek ik graag mijn handen uit de mouwen en zit ik niet vaak stil. Ik denk dat deze energie zeker van pas gaat komen bij DUFAS.”
“Duurzaamheid zal de komende jaren een nog groter en belangrijker onderwerp worden binnen de financiële sector. Ik ben ervan overtuigd dat de financiële sector zichzelf in de vingers snijdt als ze niet energiezuiniger wordt. De risico’s hiervan, zoals de gevolgen van klimaatverandering, zullen uiteindelijk zorgen voor hogere kosten en daardoor lagere resultaten. Los van de risico’s die duurzaamheid met zich meebrengt, zie ik duurzaamheid vooral als iets wat kansen biedt. Dit daagt ons allemaal uit om de huidige situatie te ‘challengen’ en over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Door met een nieuwe blik naar bestaande activiteiten te kijken kunnen we toewerken naar een financiële sector die de motor is van positieve verandering.”