Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Lilian Wieringa
02 februari 2021

TEAM | Even voorstellen: Lilian Wieringa

Aankomende maanden versterkt Lilian Wieringa het DUFAS-team tijdelijk als manager regulatory affairs. Lilian werkte de afgelopen jaren als (senior) legal counsel bij ABN AMRO Bank en dochteronderneming International Card Services. Hierbij focuste zij zich op het toepassen van privacywetgeving en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Voordat Lilian de overstap maakte naar de financiële sector, werkte zij als advocaat en faillissementscurator in Amsterdam.

Waarom heb je voor de financiële sector gekozen?

“Werken in de financiële sector is uitdagend en leuk! Als jurist heb je te maken met een enorm palet aan wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving zijn vaak complex, maar ook interessant. Daarnaast zijn de (maatschappelijke) belangen vaak groot.”

Welke van jouw kwaliteiten komen bij DUFAS goed van pas, denk je?

“Mijn goede sociale vaardigheden en sterke juridische achtergrond kunnen bij DUFAS goed van pas komen. Mijn aandachtsgebieden binnen DUFAS zijn Fund Regulation, Wwft en Brexit. Daarnaast ben ik breed geïnteresseerd en pak ik nieuwe onderwerpen makkelijk op. Mede door deze kwaliteiten denk ik het DUFAS-team goed te kunnen helpen. Ik heb erg veel zin in deze opdracht!”

Hoe zie jij de toekomst van de financiële sector?

“De financiële sector zal de volgende jaren heftig veranderen. Onder meer door de ontwikkeling van slimme technologie (IT) en het gebruik van big data. Daarnaast krijgt ook de consument andere behoefte en eisen.”

Je start met 1 dag in de week, tot de kinderen weer naar school kunnen. Dan stap je over naar 3 dagen per week. Hoe lossen jullie het op met werken en de kinderen thuis? 

“Het werken met kinderen thuis is een enorme uitdaging. Terwijl ik dit typ, slaat de één de ander weer op z’n hoofd. Hoewel we ons redelijk kunnen afsluiten, zijn mijn echtgenoot en ik heel erg gelukkig met het bericht dat de scholen weer opengaan!”

Nog tips voor anderen in dezelfde situatie?

"Koop een noise cancelling headphone." ;-)

Misschien vind je dit ook interessant

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 15 september 2021
Als voorzitter van onze Fiscale Commissie heeft Mark Steinbusch (Robeco) de weg vrijgemaakt om ook de andere commissies voor te laten zitten door DUFAS-leden. Deze zomer deden we hiervoor een oproep. Met trots maken we vandaag bekend wie zijn benoemd.

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

TEAM | Dank aan Lilian voor interim-werk voor DUFAS

Nieuws | 23 juni 2021
Afgelopen maanden heeft Lilian Wieringa het DUFAS-team tijdelijk versterkt als manager regulatory affairs. Hierbij voegde zij veel waarde toe op onder andere de Wwft, de Europese btw-consultatie, de UBO-registratie voor FGR's en de consultatie over 'fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen'.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties