Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Lilian Wieringa
02 februari 2021

TEAM | Even voorstellen: Lilian Wieringa

Aankomende maanden versterkt Lilian Wieringa het DUFAS-team tijdelijk als manager regulatory affairs. Lilian werkte de afgelopen jaren als (senior) legal counsel bij ABN AMRO Bank en dochteronderneming International Card Services. Hierbij focuste zij zich op het toepassen van privacywetgeving en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Voordat Lilian de overstap maakte naar de financiële sector, werkte zij als advocaat en faillissementscurator in Amsterdam.

Waarom heb je voor de financiële sector gekozen?

“Werken in de financiële sector is uitdagend en leuk! Als jurist heb je te maken met een enorm palet aan wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving zijn vaak complex, maar ook interessant. Daarnaast zijn de (maatschappelijke) belangen vaak groot.”

Welke van jouw kwaliteiten komen bij DUFAS goed van pas, denk je?

“Mijn goede sociale vaardigheden en sterke juridische achtergrond kunnen bij DUFAS goed van pas komen. Mijn aandachtsgebieden binnen DUFAS zijn Fund Regulation, Wwft en Brexit. Daarnaast ben ik breed geïnteresseerd en pak ik nieuwe onderwerpen makkelijk op. Mede door deze kwaliteiten denk ik het DUFAS-team goed te kunnen helpen. Ik heb erg veel zin in deze opdracht!”

Hoe zie jij de toekomst van de financiële sector?

“De financiële sector zal de volgende jaren heftig veranderen. Onder meer door de ontwikkeling van slimme technologie (IT) en het gebruik van big data. Daarnaast krijgt ook de consument andere behoefte en eisen.”

Je start met 1 dag in de week, tot de kinderen weer naar school kunnen. Dan stap je over naar 3 dagen per week. Hoe lossen jullie het op met werken en de kinderen thuis? 

“Het werken met kinderen thuis is een enorme uitdaging. Terwijl ik dit typ, slaat de één de ander weer op z’n hoofd. Hoewel we ons redelijk kunnen afsluiten, zijn mijn echtgenoot en ik heel erg gelukkig met het bericht dat de scholen weer opengaan!”

Nog tips voor anderen in dezelfde situatie?

"Koop een noise cancelling headphone." ;-)

Misschien vind je dit ook interessant

Succes in aanpassing UBO-registratie voor FGR's

Nieuws | 03 mei 2022
DUFAS heeft in de afgelopen maanden zeer actief contact gehad met het ministerie van Financiën om in de laatste fase van de wetgeving voor de registratie van uiteindelijk belanghebbenden (UBO's) van trusts en soortgelijke juridische constructies nog aanpassingen te doen.

TEAM | Even voorstellen: Lily Ho

Nieuws | 05 april 2022
Aankomende maanden versterkt Lily Ho het DUFAS-team tijdelijk als manager regulatory affairs. Met ruim 15 jaar werkervaring in de financiële sector neemt Lily een berg aan kennis en ervaring met zich. Om haar beter te leren kennen stelden we Lily een paar vragen.

Nieuwe collega komt vast in dienst

Nieuws | 12 januari 2022
We zijn verheugd te melden dat Ivan aan den Toorn vanaf 1 maart ons team vast komt versterken als policy advisor sustainability. Tot die tijd vervangt Peiyao Liu, duurzaamheidsexpert bij KPMG, Ivans functie.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties