Nieuws

"Blij dat plan voor aanpassing spaartaks van tafel is"

09-07-2020

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 juni 2020 – Wij zijn erg blij dat Staatsecretaris Vijlbrief heeft bevestigd dat het oorspronkelijke voorstel voor aanpassing spaartaks is geschrapt. Kleine, risicomijdende beleggers werden in deze plannen onevenredig hard geraakt. Terwijl mensen juist gestimuleerd moeten worden om vermogen op te bouwen voor later. Door de huidige lage rente is beleggen momenteel de enige optie voor vermogensgroei. Doordat Nederlanders steeds minder pensioen opbouwen, is het belangrijk dat zij zelf geld opzij zetten voor later. Ook de huidige corona crisis laat zien hoe belangrijk het is dat mensen financieel weerbaar zijn. 

“Wij zijn erg blij dat het plan voor aanpassing spaartaks van tafel is. Wij delen de wens van het kabinet om spaarders te ontzien. Maar uiteindelijk blijft ons einddoel een belasting op werkelijk behaald rendement. Dat is het meest eerlijk voor zowel spaarders als beleggers” zegt Iris van de Looij, directeur van DUFAS, de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland.

Achtergrond
Op 23 juni heeft staatsecretaris Vijlbrief van Financiën bekend gemaakt dat hij het plan van zijn voorganger Menno Snel, om de spaartegoeden vanaf 2022 goeddeels vrij te stellen van de vermogensrendementsheffing, schrapt. Het plan stuit op grote bezwaren, omdat het spaartegoeden ontziet maar een hoog fictief rendement oplegt aan beleggers. 

Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS)
DUFAS is een belangenvereniging die zich sinds 2003 inzet voor een gezonde vermogensbeheersector. Vandaag de dag telt DUFAS ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen in Nederland, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij implementatie van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor eén Europese markt waar regelgeving zo veel mogelijk hetzelfde wordt geïmplementeerd.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van de Looij, algemeen directeur DUFAS, ivdL@dufas.nl en 06-536 691 34

Terug naar nieuws