Nieuws

DUFAS gaat kantoorloos verder

09-07-2020


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 juni 2020 -- Je hoort het veel: 'We moeten niet meer terug naar het normaal van voor de Corona-crisis.' Want dat 'oude normaal' was juist een probleem. Nu Nederlanders niet meer dagelijks naar kantoor gaan, zijn de positieve effecten op het milieu en de openbare ruimte goed zichtbaar. De lucht is schoner en er zijn geen files. En daar willen we als DUFAS graag blijvend een bijdrage aan leveren. Want ook wij hebben het klimaatcommitment ondertekend. Daarom hebben we besloten vanaf 1 september verder te gaan zonder vaste kantoorlocatie. In combinatie met thuiswerken verminderen we zo onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan minder belasting van de openbare ruimte en het openbaar vervoer. 

Zonder kantoor zijn we daarnaast flexibeler om te werken en mensen te ontmoeten, waar dit het beste past. DUFAS sluit zich aan bij een co-working platform, waar we zaaltjes kunnen boeken en indien nodig op flexplekken kunnen werken in heel Nederland. Dichtbij waar onze leden en ons werk op dat moment zijn.

"Rationeel is het een logisch besluit, maar het voelt ook vreemd. We moeten oude patronen definitief loslaten en een nieuw ritme vinden dat ook voor de lange termijn werkt," zegt Iris van de Looij, directeur van DUFAS.

Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS)
DUFAS is een belangenvereniging die zich sinds 2003 inzet voor een gezonde vermogensbeheersector. Vandaag de dag telt DUFAS ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen in Nederland, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij implementatie van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor eén Europese markt waar regelgeving zo veel mogelijk hetzelfde wordt geïmplementeerd.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van de Looij, algemeen directeur DUFAS, ivdl@dufas.nl en 06-53 66 91 34.

Terug naar nieuws