Nieuws

DUFAS Nationale Investment Management Conferentie, 16 November 2016. Interviews met sprekers

01-05-2017

DUFAS organiseerde 16 november de Nationale Investment Management Conferentie, in samenwerking met de AFM. Het thema was ‘Innovatie in investment management en toezicht’.

We treden een nieuw tijdperk binnen. Op maatschappelijk, financieel-economisch en demografisch gebied vinden grote veranderingen plaats. Op technologisch gebied wordt gesproken over de vierde industriële revolutie. Met welke innovaties speelt de investment
management industrie op deze veranderingen in? En hoe reageren de financiële toezichthouders op de transformatie van samenleving en economie en innovaties in de sector? Tijdens de conferentie gingen vertegenwoordigers uit de beleggingsindustrie, toezichthouders en de overheid met elkaar in discussie met sprekers als Merel van Vroonhoven (AFM), Steven Maijoor (ESMA), Toine van der Stee (voorzitter DUFAS) en Rene Frijters (CEO Knab bank). De conferentie werd geopend door Kajsa Ollongren, wethouder economie van Amsterdam. Dagvoorzitter was Jeroen Smit. Na afloop van de conferentie interviewden we de sprekers:

Kajsa Ollongren, wethouder economische zaken van Amsterdam sprak in haar openingswoord over het belang van de vermogensbeheerindustrie voor Amsterdam. Ook vertelde ze waarom Amsterdam zo'n aantrekkelijke plaats is voor fintech bedrijven.

 

 

Merel van Vroonhoven, voorzitter van de AFM, noemde in haar speech trends die volgens haar van belang zijn 1) de lage rente-omgeving, 2) de technologische ontwikkelingen en 3) de internationale ontwikkelingen en regelgeving.  Zij gaf ook aan wat de gevolgen van deze trends zijn voor de beleggende consument, de asset managers en het toezicht van de AFM. Bekijk het interview dat DUFAS met Merel van Vroonhoven had.

 

 

Steven van Maijoor, voorzitter van ESMA (de Europese toezichthouder voor financiële markten), vroegen we wat de rol van ESMA is bij innovatie in de vermogensbeheersector.

 

 

Kees Goudswaard, hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit Leiden en voorzitter van de SER-commissie Toekomst Pensioenen, vertelt over de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel. Waarom moet het stelsel gemoderniseerd worden? Hoe ziet volgens hem het pensioen van de toekomst eruit? En welke rol spelen de vermogensbeheerders hierbij?

 

 

Terug naar nieuws