Nieuws

Goed nieuws voor Nederlandse beleggers: Nederland en Hongkong laten beleggingsinstellingen toe op elkaars markt

15-05-2019

Dufas is verheugd over het Memorandum of Understanding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission (SFC) om elkaars markt open te stellen voor bepaalde typen beleggingsfondsen.

Iris van de Looij, algemeen directeur van Dufas, reageert enthousiast op het bericht: 'Het levert veel kansen voor Nederlandse beleggers die willen investeren in China. Het is lastig om op de Chinese markt de juiste aandelen en obligaties te kiezen. Dat vereist veel lokale kennis. Nu krijgen beleggers, institutioneel en particulier, directe toegang tot de expertise van de asset managers in Hongkong. Voor de beleggingsinstellingen in Nederland levert het ook kansen op. Zij kunnen nu makkelijker hun fondsen aanbieden aan Chinese beleggers. De beleggingsmarkt in China groeit hard en er is behoefte aan aanbieders met ervaring in meer lange termijn beleggen.'

De AFM maakte vandaag het nieuws bekend. Lees hier het persbericht van de AFM. Hier tref je ook het Memorandum of Understanding (MoU) tussen AFM en SFC, de AFM vereisten en proces voor wederzijdse erkenning en Hongkong-fondsen, een SFC circulaire voor Nederlandse ICBE's en een FAQ.

 

Terug naar nieuws