Nieuws

Iris van de Looij volgt Hans Janssen Daalen per 1 januari 2019 op als algemeen directeur van Dufas

04-09-2018

Tijdens de Dufas ledenbijeenkomst, 26 juni jl., heeft het bestuur van Dufas aangekondigd dat Iris van de Looij, die op 1 april jl. in dienst trad als directeur, per 1 januari 2019 Hans Janssen Daalen zal opvolgen als algemeen directeur van Dufas. Iris van de Looij is benoemd voor een periode van 4 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van nog een termijn. Het bestuur van Dufas is zeer verheugd over de benoeming en graag maak ik van de gelegenheid gebruik haar aan u voor te stellen.

en graag maak ik van de gelegenheid gebruik haar nogmaals aan u voor te stellen

en graag maak ik van de gelegenheid gebruik haar nogmaals aan u voor te stelle.

Iris van de Looij heeft 20 jaar werkervaring in private banking en asset management. De afgelopen jaren was Van de Looij actief als zelfstandig MiFID II-deskundige en interim-manager. Ze werkte onder meer voor ABN AMRO Private Banking, KasBank en BinckBank en schreef als kennisexpert bijdragen over MiFID II voor Fondsnieuws. Eerder heeft ze verschillende managementposities bekleed, waaronder die van group head of investment solutions bij KBL European Private Bankers, global head of product development bij MeesPierson en head of fund marketing bij Fortis Investments. Iris heeft een financieel-economische studieachtergrond met een specialisatie in beleggingsleer.

Het bestuur van Dufas denkt met Iris van de Looij een goede opvolger van Hans Janssen Daalen in huis te hebben gehaald, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verder versterken van de zichtbaarheid, reputatie en betekenis van de vermogensbeheersector in Nederland.

Ik grijp deze gelegenheid ook graag aan om mijn waardering uit te spreken voor de wijze waarop Hans Janssen Daalen de afgelopen 16 jaar Dufas heeft geleid. Hans Janssen Daalen heeft de vermogensbeheersector in die periode op de kaart gezet; Dufas heeft hij sinds de oprichting in 2003 gemaakt tot een gezaghebbende vertegenwoordiger van Nederlandse vermogensbeheerders in ons land, maar ook in Brussel en ver daarbuiten. Dat heeft hij gedaan met zijn kenmerkende enthousiasme en toewijding, zijn kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheer en gebruikmakend van zijn enorme netwerk binnen de financiële sector, de overheid, de toezichthouders en de politiek. Wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. Eind dit jaar zullen wij op passende wijze afscheid nemen van Hans Janssen Daalen.

Tot het einde van het jaar zullen Hans Janssen Daalen en Iris van de Looij Dufas gezamenlijk leiden en vertegenwoordigen.

Namens het bestuur van Dufas,

Roelie van Wijk-Russchen

Voorzitter

Terug naar nieuws