Nieuws

Nieuwe versie van European MiFID Template gepubliceerd: versie 3.0

15-01-2020

10 december 2019 heeft de Financial Data Exchange Templates (FinDatEx) een nieuwe versie van de European MiFID Template (EMT) gepubliceerd. Het gaat om versie 3 van de template (EMT V3). De template is beschikbaar op de FinDatEx site.

De eerste versie van de template is in 2017 tot stand gekomen als een sector initiatief. De template is een belangrijke basis geworden voor het uitwisselen van MiFID II data tussen productaanbieders en distributeurs.

De aanpassingen voor EMT V3 zijn vooral gedaan op verzoek van de structured products industrie. Zij miste een aantal velden en had in een aantal bestaande velden behoefte aan verduidelijking. De EMT-gebruikers hebben afgesproken dat de markt uiterlijk tot 10 december 2020 de tijd neemt om te migreren naar deze nieuwe versie van de template.

FinDatEx is in 2019 opgericht. Het is een governance platform van de financiële sector waar verschillende templates voor data uitwisseling onderhouden worden. De site van FinDatEx is een belangrijke bron voor iedereen die de meest recente versie van een template zoekt.

Dufas is betrokken bij FinDatEx via haar lidmaatschap bij de European Fund en Asset management Association (EFAMA). Dufas heeft regelmatig sessies samen met leden van de Nederlandse Vereniging van Banken voor evaluatie van de MiFID II data-uitwisseling. Verzoeken tot aanpassing van de template worden via EFAMA bij de FinDatEx werkgroepen ingebracht.

 

Terug naar nieuws