Nieuws

Scholenstrijd.nl: een beleggingscompetitie voor jongeren

16-09-2015

 

De overheid trekt zich steeds verder terug op de terreinen van zorg, werk, woning en pensioen. Nederlanders gaan steeds meer eigen verantwoordelijkheid dragen voor hun financiële toekomst. Het is daarom belangrijk dat jongeren al op jonge leeftijd genoeg kennis en ervaring opdoen om verstandig met geld om te gaan. Jong geleerd is oud gedaan. Een prachtig initiatief het gebied van financiële educatie is Scholenstrijd.nl

Scholenstrijd.nl is een beleggingscompetitie die twee keer per jaar plaatsvindt. Deze online beleggingsgame is speciaal voor middelbare scholieren ontwikkeld en past in het nieuwe vak Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële redzaamheid, dat in de plaats komt van M&O. Leerlingen leren aan de hand van lesmateriaal op een interactieve manier leren hoe de economie nu daadwerkelijk in elkaar steekt. Het  lesmateriaal is ontwikkeld door IEX. Voor de economieleraren is er een docentenhandreiking.

De eerst volgende competitie begint op 9 november en duurt tot en met 18 december, de laatste dag voor de kerstvakantie. De klassen met het hoogste rendement en de hoogste score op het gebied van risico-rendement verdienen een masterclass beleggen van de professionals van Kempen & Co, waarvan het hoofdkantoor midden in het financiële hart van Amsterdam ligt, en een bezoek aan de dealing room. Ook Robeco heeft zich inmiddels als een van de sponsoren aangesloten bij  Scholenstrijd.nl. Overige sponsoren zijn Insinger, BinckBank, De Nederlandsche Bank, Stichting Capital Amsterdam, Stichting Goede Doelen NH 1816, STOER en Van Lanschot. Er worden nog ten minste twee andere sponsoren gezocht.

Maar ook als er geen competitie loopt, zit het team van Scholenstrijd.nl niet stil. Meespelen op de site kan namelijk altijd. En ook een masterclass volgen op school is een optie om buiten de prijzenspelen beleggen in te passen in het lesprogramma.

Scholenstrijd.nl kent een Comité van Aanbeveling. Doel van het Comité is meer naamsbekendheid genereren voor Scholenstrijd.nl, ambassadeurschap van de leden en draagvlak voor het project te genereren. Streven is om Scholenstrijd.nl uit te breiden met nieuwe functies, bijvoorbeeld door het in de toekomst onderdeel te maken van een breder financieel educatieplan voor scholieren. Het Comité van Aanbeveling bestaat uit vertegenwoordigers van toezichthouders DNB en AFM en brancheorganisaties in de financiële sector. Hans Janssen Daalen, algemeen directeur van DUFAS, is een van de leden van het Comité van Aanbeveling.

Terug naar nieuws