Nieuws

Trends in investment management en toezicht in 2016

22-06-2016

Wat zijn de trends in investment management en toezicht in 2016? Deze vraag stond centraal tijdens de Nationale Investment Management Conferentie die DUFAS op 26 november 2015 in samenwerking met de AFM organiseerde.

Onder andere Hans Janssen Daalen (DUFAS), Toine van der Stee (DUFAS), Merel van Vroonhoven (AFM), Steven Maijoor (ESMA) en Alexander Schindler (EFAMA) gaven hun visie en mening.

Veel aandacht was er voor het nieuw type klanten voor de vermogensbeheerders. De Nederlandse overheid geeft de verantwoordelijkheid voor de financiële huishouding op het gebied van onder andere oudedagsvoorzieningen, studiefinanciering en zorg geleidelijk aan terug aan de burger. Vroeger waren het vooral de meer vermogende particulieren die gebruik maakten van de dienstverlening van vermogensbeheerders, nu worden het steeds meer gewone burgers die op zoek zijn naar goede beleggingsoplossingen. De huidige periode van aanhoudend lage rente speelt daarbij een rol. Spaarrekeningen bieden onvoldoende rendement. Ook het groeiend leger aan ZZP’ers is op zoek naar beleggingsmogelijkheden.

Andere belangrijke tendensen waar de asset management industrie op dient in te spelen zijn volgens de deelnemers aan de conferentie:

  • Automated advice
  • Disruptie
  • Het toenemende belang van branding
  • Veranderend toezicht.

 

https://vimeo.com/149009482

 

Terug naar nieuws