Home - Nieuws - Onze reactie op het EU Ecolabel rapport
24 apr 2020

Onze reactie op het EU Ecolabel rapport

De afgelopen maanden heeft de Dufas Sustainability Committee het Ecolabel rapport van de Europese Commissie besproken en behandeld. Dufas staat positief tegenover de ontwikkeling van een pan-Europees Ecolabel. Maar we blijven onze bedenkingen hebben over het beoogde 'pass-or-fail-systeem'.

Dit systeem betekent dat een beleggingsfonds het Ecolabel krijgt zodra het voldoet aan een bepaalde drempel aan ecologisch duurzame beleggingen. Dufas vindt dit niet transparant genoeg. De retailbelegger moet veel beter geïnformeerd worden over de mate waarin een beleggingsfonds ecologisch duurzaam belegt. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van meer 'kleuren (ecologisch) groen' in een indicator.

Bekijk de uitgebreide samenvatting van onze reactie (Engels)

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Uitstel SFDR level 2

Nieuws | 11 nov 2020
Eind oktober heeft de Europese Commissie laten weten dat de level 2-regels van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR) worden uitgesteld.

VIDEO | 'Hoe wordt er gewerkt aan het Klimaatcommitment?'

Nieuws | 11 nov 2020
De financiële sector wil een bijdrage leveren aan de doelen van het Akkoord van Parijs en het Nederlandse Klimaatakkoord. Daarom tekenden 53 financiële instellingen in 2019 het Klimaatcommitment. Hoe dat gaat in praktijk? Bekijk de video voor een impressie:

Rapportage voortgang Klimaatcommitment naar Tweede Kamer

Nieuws | 30 oct 2020
Meetmethoden klimaatimpact financiële sector bepaald … Vanaf volgend jaar rapporteren de ondertekenaars van het Klimaatcommitment van de financiële sector over het CO2-gehalte van hun beleggingen en leningen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties