Nieuws

a.s.r. Vermogensbeheer sinds oktober GIPS-compliant

14-11-2017

a.s.r. Vermogensbeheer

Op 4 oktober 2017 tekenden Jack Julicher (directeur Beleggen a.s.r.) en Maurice Knijnenburg van EY de goedkeurende audit voor de Globa Investment Performance Standards. Met deze ondertekening mag a.s.r Vermogensbeheer zichzelf GIPS-compliant noemen.

De GIPS zijn standaarden ter waarborging van betrouwbare processen om beleggingsrendementen te berekenen. De trackrecords onder GIPS maken het onder andere mogelijk voor beleggers om de historische performance van beleggingsinstellingen te vergelijken. Zo kan de belegger op gestandaardiseerde wijze resultaten van vermogensbeheerders naast elkaar leggen.

De heer Julicher ziet GIPS als een absoluut vereiste voor de verdere ontwikkeling van a.s.r Vermogensbeheer. “Prospects en fiduciair managers hanteren GIPS compliance steeds meer als een vereiste. GIPS Compliance is dus een minimumvoorwaarde om op de long list te komen. Daarnaast is GIPS een standaard in de beleggingsindustrie. Daar willen wij als vermogensbeheerder ook aan voldoen en ik ben trots dat het nu zover is.”

Bron: persbericht, 14 november 2017

 Meld u hier aan voor onze dagelijkse nieuwsupdate

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws