Nieuws

APG start beleggen in Chinese aandelen in samenwerking met E Fund

20-12-2017

APG

APG wil zeer binnenkort haar eerste investering van €250 miljoen in Chinese aandelen realiseren. Zo bericht de vermogensbeheerder op haar website.

In september lanceerde APG, samen met Chinese vermogensbeheerder E Fund, een ESG-fonds dat handelt in Chinese aandelen. APG geeft nu aan dat zij ook kennis uitwisselen “op het gebied van vermogensbeheer, ICT en pensioenadministratie.

Voorheen investeerde APG in de Chinese markt door middel van de beurs in Hong Kong. Door de samenwerking met E Fund kan APG direct investeren, wat leidt tot relatief lagere kosten.

Bestuursvoorzitter van APG Groep Gerard van Olphen: “Door slim en duurzaam te beleggen werken we aan een goed pensioen voor deelnemers van pensioenfondsen. De Chinese economie groeit razendsnel en biedt zeer aantrekkelijke investeringskansen. Het partnership met E Fund levert aan beide zijden voordelen op. APG brengt als duurzame pensioenbelegger veel kennis en ervaring op het gebied van ESG met zich mee. E Fund heeft als grote Chinese belegger veel kennis van de lokale markt. APG wil deze kennis in de toekomst ook delen met andere institutionele beleggers.”

Bron: persbericht, 19 december 2017

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws