Nieuws

APG stuwt met collectief investeringen in duurzame ontwikkelingsdoelen

17-10-2019

APF publiceert op haar website:

“APG wil de komende jaren net als 29 andere grote internationale bedrijven en investeerders ervoor zorgen dat honderden miljarden euro’s in de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) kunnen worden belegd. Dat maakte het collectief woensdag 16 oktober bekend tijdens een bijeenkomst in het VN-hoofdkwartier in New York.

In eerste instantie duurt het programma twee jaar, waarin het samenwerkingsverband samen met de VN aan aanbevelingen werkt die lange-termijninvesteringen in SDG’s moeten bevorderen. De 17 SDG’s vormen samen een blauwdruk voor een betere en duurzame wereld, zoals schone energie, klimaatactie en de bestrijding van armoede. Voor de financiering van deze doelen is veel meer geld nodig dan door overheden kan worden opgebracht; daarom moeten ook bedrijven en beleggers hieraan bijdragen. Het collectief heeft zich ten doel gesteld om de private sector investeringen in de duurzame ontwikkelingsdoelen flink op te schroeven.

De groep investeerders presenteert zich als Global Investors for Sustainable Developments (GISD) en bestaat verder uit grote bedrijven in de financiële wereld, zoals GPIF, CDPQ, PIMCO, CalPERS en ook Bank of America, Citigroup, ICBC, Infosys, Investec, Santander en UBS.

António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, benadrukt in een verklaring het belang van de GISD. De groeiende kloof tussen arm en rijk, rampen, conflicten, de opwarming van de aarde; Gutteres is blij dat er bij CEO’s een gevoel van urgentie heerst om hier snel wat tegen te doen. “Deze samenwerking overstijgt landsgrenzen en sectorgrenzen. Zelfs op concurrentieniveau wordt samengewerkt”. Met reden, aldus de secretaris-generaal. Investeren in de SDG’s is volgens hem zowel ethisch als zakelijk heel verstandig.

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws