Nieuws

Asset management divisie Van Lanschot Kempen groeit door toestroom mandaten

30-08-2017

Van Lanschot Kempen

De divisie Asset Management van Van Lanschot Kempen is het laatste halfjaar stevig gegroeid. Dit is vandaag, met de publicatie van de halfjaarcijfers over 2017, bekend gemaakt op de website van het financieel instituut. De groei van de divisie is vooral te danken aan nieuwe fiduciaire mandaten van onder andere verzekeraar Donatus en pensioenfonds UWV.

Asset Management

De divisie Asset Management heeft over het eerste halfjaar van 2017 mogen genieten van uitstekende resultaten. Een netto-instroom van €1,3 miljard, gecombineerd met positieve koerseffecten, resulteerden in €39,5 miljard aan AuM. Deze instroom is vooral afkomstig van nieuwe fiduciaire mandaten van verschillende grote, Nederlandse pensioenfondsen, zoals bijvoorbeeld het fiduciaire mandaat van pensioenfonds UWV. Ook op het gebied van verzekeraars boekt de divisie succes met het mandaat van verzekeraar Donatus.

Van Lanschot Kempen verwacht dat de AuM van de divisie de komende tijd zal toenemen, vooral door de samenwerking tussen Asset Management en APF Het Nederlandse Pensioenfonds. Bij het APF zullen namelijk een aantal nieuwe klanten toetreden, waaronder pensioenfonds Arcadis.

Overkoepelend resultaat

De nettowinst voor Van Lanschot Kempen komt uit op €62,3 miljoen over het eerste halfjaar van 2017, het nettoresultaat stijgt naar €69,6 miljoen. Volgens Van Lanschot Kempen is dit het beste halfjaarresultaat sinds jaren. Deze resultaten komen vooral door de verkoopopbrengsten uit de participatieportefeuille en beleggingsfondsen.

De totale client assets onder beheer door Van Lanschot Kempen stegen van €69,4 miljard naar €72,0 miljard. De totale AuM is gestegen van €57,5 miljard naar €60,1 miljard, mogelijk gemaakt door de positieve ontwikkelingen binnen Asset Management, Private Banking en Evi.

Bron: persbericht, 29 augustus 2017

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws