Nieuws

Brand New Day neemt Nederlandse bancaire activiteiten Allianz over

11-07-2017

Brand New Day

Brand New Day neemt Nederlandse bancaire activiteiten Allianz over

Allianz heeft besloten haar bancaire activiteiten af te stoten en te verkopen aan Brand New Day. Allianz Nederland Asset Management (ANAM) verdwijnt als naam en zal verder gaan onder de naam Brand New Day Bank. De hypotheekactiviteiten van ANAM blijven vallen onder Allianz, via Allianz vermogen. Het beheer van Allianz Paraplufonds, het fonds waar de pensioen- en levensverzekeringen in beleggen, wordt voortgezet via Allianz Fund Administration and Management. De verkoop van ANAM aan Brand New Day heeft op 7 juli 2017 plaatsgevonden.

Brand New Day, sinds 10 juli 2017 officieel een bank, richt zich volledig op het aanbieden van pensioenproducten voor particulieren en bedrijven. De acquisitie van ANAM betekent een sterke ontwikkeling voor de jongste bank van Nederland. “De 40.000 klanten van ANAM worden omgezet naar Brand New Day. Door de overname stijgt het toevertrouwde vermogen van Brand New Day met € 500 miljoen naar € 2,2 miljard en het aantal klanten naar ruim 200.000”.

Kalo Bagijn, directeur Brand New Day: “Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over pensioen. Het bewustzijn dat je zelf moet zorgen dat je later een goed pensioen hebt, neemt door de terugtrekkende overheid en snelle vergrijzing enorm toe. Door slimme technologie en robo-advice willen wij consumenten helpen om hun totale pensioenopbouw in eigen hand te nemen. Waar de concurrentie in transitie is naar een digitale omgeving, is Brand New Day vanaf dag één een volledige online financial die het bijbehorende kostenvoordeel doorgeeft aan de klant.”

Bron: https://www.allianz.nl/algemeen/nieuws/nieuws/allianz-stopt-met-bankieren-in-nederland

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws