Nieuws

Fidelity koppelt management fees aan prestatie

04-10-2017

Fidelity

Fidelity International, een wereldwijd opererende beleggingsfirma, is voornemens om haar kostenberekening aan te passen door haar management fees te koppelen aan performance.

De vermogensbeheer geeft aan dat de jaarlijkse management fee vervangen wordt door een variabele performance fee.  Deze performance fee wordt verlaagd wanneer het rendement lager uitvalt dan de benchmark. Dit nieuw compensatiemodel begrenst de fees door middel van een minimum en maximum cap.

Dit nieuwe vergoedingsmodel wordt via een nieuwe beleggingsklasse geïntroduceerd. De verwachting van Fidelity is dat investeerders zelf zullen overschakelen naar deze klasse, om hogere kosten te ontlopen.

Investeerders die niet overschakelen, zullen hoe dan ook hogere kosten moeten betalen. Met de introductie van Mifid II moeten namelijk onderzoekskosten gesplitst worden van andere kosten. Fidelity heeft al aangegeven deze kosten af te wentelen op de investeerder. Naar verwachting zullen de kosten van de nieuwe performance fee lager uitvallen

Fidelity, gehuisvest in Bermuda, beheert zo’n € 263 mrd aan vermogen.  Met deze stap naar performance fees wordt een stap gezet naar een model wat traditioneel gezien meer wordt toegepast door hedge funds.

Bron: Financial Times, Institutional Investor

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws