Nieuws

Kempen European Private Equity Fund bereikt maximale capaciteit bij final close op € 192,5 miljoen

17-12-2019

KCM publiceert op haar website:

“De final close van het Kempen European Private Equity Fund, het private-equityfonds van Kempen Capital Management (Kempen), heeft op vrijdag 13 december 2019 plaatsgevonden. Het totaal gecommitteerde vermogen bedraagt € 192,5 miljoen en daarmee is de maximale doelomvang van het fonds bereikt.

‘We zijn enorm trots op het vertrouwen dat we hebben gekregen van onze participanten’ licht Sven Smeets, co-head Private Markets, toe. ‘Aan het begin van dit jaar zijn we vol passie gestart om van dit fonds een succes te maken. Na de first close die in februari 2019 plaatsvond, kondigen we nu na minder dan tien maanden de final close aan, omdat de maximale doelomvang van het fonds is bereikt. De komende periode werken we met veel energie verder aan het op- en uitbouwen van de investeringsportefeuille.’

Het Kempen European Private Equity Fund is gericht op het kleine en het lagere middensegment van de Europese buy-out private-equitymarkt. Het is een hybride beleggingsfonds dat investeringen in private-equitypartnerships combineert met directe co-investeringen in bedrijven. Ongeveer de helft van de doelportefeuille bestaat uit directe co-investeringen. Risicospreiding is de reden voor deze combinatie.

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws