Nieuws

NN Investment Partners per 1 april 2020 fiduciair manager van Scildon

10-04-2020

NN publiceert op haar website:

“NN Investment Partners (NN IP) is per 1 april 2020 fiduciair manager van Scildon N.V. (Scildon). NN IP zal Scildon gaan ondersteunen op het gebied van strategische beleggingsvraagstukken, waaronder het verder ontwikkelen van het duurzaamheidsbeleid, advies over balansbeheer, de monitoring van het vermogensbeheer alsook de operationele beleggingsactiviteiten. NN IP’s onafhankelijke dochter Altis gaat de unit-linked portefeuille van Scildon monitoren en beheren.

Scildon (voormalig Legal & General) selecteerde NN IP na een intensief proces dat in het voorjaar van 2019 in gang werd gezet en begeleid werd door KPMG Advisory N.V. Scildon had eind 2019 een belegd vermogen van circa 2 miljard EUR. Hiermee draagt het mandaat significant bij aan de groei van de institutionele portefeuille van NN IP.

Maureen Schlejen, Head of Institutional Clients and Global Client Servicing bij NN IP: “Wij zijn bijzonder verheugd en trots Scildon te mogen verwelkomen als klant en zien er naar uit onze fiduciaire expertise ten uitvoering te brengen, en daarmee een lange termijn partnership met hen op te bouwen.”

René Tuitert, Chief Financial Risk Officer bij Scildon: “We hebben na een zorgvuldig selectieproces gekozen voor NN IP. We hebben in NN IP een partner gevonden met veel kennis en ervaring voor fiduciair advies en beleggen voor verzekeraars. Daarnaast zien wij in NN IP een partij die ons kan adviseren op actuele thema’s, waaronder ESG.”

NN IP geeft met het nieuwe mandaat verdere invulling aan de uitrol van de fiduciaire groeistrategie. Eind 2019 mocht het al de Pensioenfondsen Robeco en Notariaat verwelkomen. De komst van Scildon onderschrijft opnieuw de positie van NN IP als toonaangevend Nederlands fiduciair adviseur en vermogensbeheerder.

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws