Nieuws

PGGM belegt 330 miljoen voor PFZW in Franse groene staatsobligatie

25-01-2017

PGGM, de fiduciair manager van Zorg en Welzijn, belegt 330 miljoen euro voor het fonds in een Franse groene staatsobligatie. Deze obligatie met een looptijd van 22 jaar is vandaag uitgegeven door de Franse overheid en heeft al 7 miljard opgehaald. De obligatie is bedoeld om projecten te financieren ter verlaging van de CO2-uitstoot en vergroting van de biodiversiteit in Frankrijk, waaronder duurzame energie-opwekking, recycling en het vergroenen van transport en vastgoed.

Ido de Geus, hoofd Fixed Income van PGGM, stelt dat de belegging goed bij de beheerder past: “PGGM heeft een ruime toewijzing gekregen in de uitgifte van deze bijzondere green bond. Deze belegging past heel goed bij de pensioenbelegger die we willen zijn: met een focus op duurzaamheid en de lange termijn. Beleggen in klimaatoplossingen nemen daarbij een belangrijke plaats in. Door de uitbreiding van het rentemandaat stelt PFZW ons in staat deze rol nog beter in te vullen.”

Jan Willem van Oostveen, manager Beleggingen van PFZW: “PFZW wil dat het pensioengeld van onze deelnemers goed rendeert en waar dat kan bijdraagt aan een wereld die leefbaar blijft voor de komende generaties. Door te beleggen in deze groene staatsobligaties kunnen we voldoen aan beide doelstellingen: met pensioengeld het benodigde financieel rendement halen én een positieve impact op de wereld maken.”

Klik hier voor de factsheet van het fonds. De factsheet van PGGM is te vinden in de Fiduciair Management module van Exelerating.

Zorg en Welzijn is een BPFv met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 185204M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 1151300 actieve bijdragers en 390900 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €69 per deelnemer en de totale beleggingskosten 57bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 3%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 91% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 125% bedroeg. Zowel het fiduciair management als de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door PGGM.

Bron: https://www.pggm.nl/wie-zijn-we/pers/Paginas/PGGM-belegt-330-miljoen-euro-in-Franse-groene-staatsobligatie.aspx

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws