Nieuws

Syntrus Achmea: Zorgvastgoedfonds opnieuw duurzaamste ter wereld in GRESB-benchmark

11-09-2019

SAREF publiceert op haar website:

“Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft opnieuw de scores in de toonaangevende GRESB-benchmark verbeterd. Het ADHCPF is voor de derde keer het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Ook het retailfonds ADRPF en de portefeuille van een Nederlands pensioenfonds kregen de maximale score van vijf sterren.

“Na de prachtige resultaten van vorig jaar hebben we de gemiddelde score verder verbeterd, waarbij het zorgvastgoedfonds opnieuw het duurzaamste fonds is”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Tegelijkertijd hebben we de sterke ambitie om het volgend jaar nóg beter te doen. Het nieuwe ESG-beleid dat wij volgende week presenteren, zal daar een belangrijke rol in spelen.”

De GRESB Real Estate Assessment meet wereldwijd de duurzaamheidsprestaties van vastgoedfondsen en –portefeuilles. Dit jaar heeft een recordaantal van 964 fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark. Syntrus Achmea participeerde met 10 Nederlandse fondsen/portefeuilles, waarvan de gemiddelde score 2,6 procent hoger lag dan vorig jaar.

Naast de drie fondsen/portefeuilles met vijf sterren kregen zes fondsen/portefeuilles, waaronder de woningfondsen ADRF en ADVARP, vier sterren. Alle Nederlandse fondsen/portefeuilles van Syntrus Achmea scoren hoger dan het wereldwijde gemiddelde van de GRESB-scores.

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws