Nieuws

Wim Henk Steenpoorte per 1 maart 2017 COO a.i. APG

20-02-2017

APG zuidas Amsterdam

Op 17 februari heeft APG Groep (APG) bekend gemaakt dat Wim Henk Steenpoorte per 1 maart 2017 als Chief Operations Officer (COO) ad interim wordt aangesteld. Wim zal in deze rol de belangrijkste taken van Mark Boerekamp, COO bij APG waarvan het vertrek op 9 februari jongstleden werd aangekondigd, op zich nemen. De eindverantwoordelijkheid van deze taken blijft bij bestuursvoorzitter Gerard van Olphen.

APG denkt in Wim een ervaren bestuurder te hebben gevonden: “Wim Henk Steenpoorte (1964) heeft ruime ervaring als bestuurder in de financiële en verzekeringswereld. Van 2015 tot 2017 werkte hij als onafhankelijk managementadviseur en toezichthouder. Tussen 2001 en 2015 vervulde hij diverse management- en bestuursfuncties bij SNS en VIVAT, waarvan de laatste vier jaar als lid van de raad van bestuur (CTO en CEO Verzekeraar).”

Gerard van Olphen, voorzitter raad van bestuur van APG: “We zijn verheugd dat we op deze korte termijn een kundige bestuurder hebben kunnen vinden om deze positie ad interim in te vullen. Ik ken hem als een krachtige en menselijke teamspeler. Zijn ruime kennis van operatie, ICT, customer care en changemanagement in de financiële dienstverlening zullen ons helpen om de volgende stap te zetten richting een nog meer deelnemer- en consumentgerichte organisatie.”

De factsheet van APG mbt het fiduciair management is beschikbaar via de Exelerating Fiduciair Management module.

Bron: https://www.apg.nl/nl/artikel/apg-stelt-wim-henk-steenpoorte-aan-als-chief-operations-officer-coo-a.i./2127

Powered by Exelerating

Terug naar sector nieuws