Home - Nieuws - TEAM | Dank aan Lilian en Lily voor interim-werk voor DUFAS
31 augustus 2022

TEAM | Dank aan Lilian en Lily voor interim-werk voor DUFAS

Afgelopen tijd hebben Lilian Wieringa en Lily Ho het DUFAS-team tijdelijk versterkt op het gebied van regulatory affairs. Hierbij voegden ze veel waarde toe aan het werk van onze Fiscale Commissie, Fund Regulation Committee en Information Security-expertgroep, maar ook aan het contact met alle stakeholders die daarbij horen. Vanaf 1 september wordt de functie vast vervuld. We stelden Lilian en Lily nog een laatste vraag over hoe zij de afgelopen maanden ervaren hebben bij DUFAS.

Lilian Wieringa: Hoe kijk je terug op de afgelopen maanden?

"Na bijna 1,5 jaar - met een kleine pauze tussendoor - neem ik afscheid van DUFAS. Met een gemengd gevoel, kan ik wel zeggen! Want hoewel ik straks start aan een mooie nieuwe opdracht, kijk ik ook terug op een geweldige tijd bij DUFAS. Het team, de leden en de afwisselende dossiers en contacten maken het werk voor deze branchevereniging ontzettend leuk. En meer in het bijzonder is mij opgevallen dat DUFAS fris en energiek, maatschappelijk relevant en op de toekomst gericht is. Ik ben er trots op dat ik voor een tijdje voor DUFAS heb mogen werken. 
 
Ik wens alle DUFAS leden, mijn collega's en alle betrokkenen ontzettend veel succes bij het werk en hoop jullie zeker nog eens te zien!"

Lily Ho: Hoe kijk jij terug op de afgelopen maanden?

"Het was een hectische start met een overvolle agenda met veel cruciale afspraken met toezichthouders en wetgevers. Terugblikkend zijn het de contacten met het team, de diverse stakeholders en de leden die deze opdracht waardevol maakt. Bovendien kijk ik met trots terug op de behaalde resultaten. 

DUFAS is een klein maar effectief team. Voor een aantal belangrijke onderwerpen, zoals de UBO/FGR en AIFMD, zijn er impactvolle wijzigingen aangebracht. Daarnaast wordt er goed naar de leden geluisterd. DUFAS heeft geen commercieel oogpunt en zet zich in voor alle leden, ongeacht de omvang en positie van de assetmanager in de markt. Die transparante en integere houding in combinatie met inhoudelijke deskundigheid vind ik mooi."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 31 augustus 2022
Vanaf 1 september versterkt Manouk Fles het DUFAS-team als policy advisor regulatory affairs, waardoor de functie niet langer tijdelijk maar vast wordt vervuld. Om Manouk beter te leren kennen, stelden we haar 3 vragen.

Nu gratis beschikbaar: EFAMA-factbook 2022

Nieuws | 06 juli 2022
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2022: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Succes in aanpassing UBO-registratie voor FGR's

Nieuws | 03 mei 2022
DUFAS heeft in de afgelopen maanden zeer actief contact gehad met het ministerie van Financiën om in de laatste fase van de wetgeving voor de registratie van uiteindelijk belanghebbenden (UBO's) van trusts en soortgelijke juridische constructies nog aanpassingen te doen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties