Home - Nieuws - UPDATE SFDR | Publicatie final report Europese toezichthouders en ‘supervisory statement’
03 maart 2021

UPDATE SFDR | Publicatie final report Europese toezichthouders en ‘supervisory statement’

De Europese toezichthouders (ESA's) hebben het definitieve rapport over de uitvoeringsregeling van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) uitgebracht. Ook hebben zij een supervisory statement gepubliceerd. In die documenten leggen ze uit wat de level 2-regels inhouden en hoe nationale toezichthouders om zouden moeten gaan met het toezicht op SFDR.

ESA's

De gezamenlijke Europese toezichthouders bestaan uit European Banking Authority (EBA), European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) en European Securities and Markets Authority (ESMA). Samen houden zij toezicht op financiële activiteiten.

Final report

Op 4 februari hebben de ESA’s het definitieve rapport over de uitvoeringsregeling van de SFDR gepubliceerd. Zij hebben daarbij voorgesteld om de level 2-regels op 1 januari 2022 van start te laten gaan. Het rapport biedt een goed inzicht hoe de uiteindelijke regelgeving eruit gaat zien. De Europese Commissie moet de regels nog wel aan het Europees Parlement en de Raad voorleggen voor goedkeuring. Onze eerste indruk van het rapport is positief. Een aantal belangrijke aanbevelingen die DUFAS in haar consultatiereactie op de level 2-regelgeving heeft gegeven, zijn hierin meegenomen.

Lees het final report

Supervisory statement

Daarnaast hebben de ESA’s op 25 februari een supervisory statement gepubliceerd. Daarin staat beschreven hoe nationale toezichthouders om zouden moeten gaan met het uitvoeren van het toezicht op de SFDR. Het gaat hier om de periode vanaf 10 maart tot aan de datum van inwerkingtreding van de level 2-regels. Op 10 maart gaan de hoofdregels van de SFDR van start.

Lees het supervisory statement

Hoe nu verder?

Komend jaar gaat DUFAS samen met de SFDR-expertgroep aan de slag met de vragen rondom het invoeren van de level 2-regels. DUFAS blijft de ontwikkelingen volgen en deze delen met onze leden.

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS krijgt grotere rol in Europa

Nieuws | 29 september 2021
Randy Pattiselanno is benoemd als voorzitter van EFAMA’s Distribution & Client Disclosure Standing Committee. Er staan voor de aankomende periode belangrijke dossiers op de planning zoals de Retail Investment Strategy, PRIIPs-KID en een mogelijk Europees provisieverbod.

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 15 september 2021
Als voorzitter van onze Fiscale Commissie heeft Mark Steinbusch (Robeco) de weg vrijgemaakt om ook de andere commissies voor te laten zitten door DUFAS-leden. Deze zomer deden we hiervoor een oproep. Met trots maken we vandaag bekend wie zijn benoemd.

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties