Home - Standpunten en publicaties - Blijf op de hoogte van de laatste MiFID II en PRIIPs data templates via Financial Data Exchange Templates (FinDatEx)
31 oktober 2019

Blijf op de hoogte van de laatste MiFID II en PRIIPs data templates via Financial Data Exchange Templates (FinDatEx)

Financial Data Exchange Templates (FinDatEx) is het platform waar door de financiële sector zelf templates worden ontwikkeld en onderhouden. Daarbij zijn op dit moment vooral de Europese MiFID template en de Europese PRIIPs template van belang. Ze zijn te vinden op de website van FinDatEx onder ‘current templates’. Je kunt er op vertrouwen dat je op deze site altijd de laatste versie van een template kunt vinden.

FinDatEx is een samenwerkingsverband van de financiële sector in Europa. Het doel van FinDatEx is met behulp van templates de uitwisseling van data tussen marktpartijen, zoals distributeurs en fondshuizen, te vergemakkelijken. Het gaat om data waarvan de uitwisseling in het kader van Europese financiële regelgeving, zoals MiFID II en PRIIPS, vereist is.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op de marketingcommunicatierichtlijnen van ESMA

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over de marketingcommunicatierichtlijnen. De richtlijnen zijn bedoeld voor beleggingsinstellingen in de EU.

Meer tijd nodig voor implementatie van de PRIIPs-KID

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS is blij dat er sinds begin februari weer beweging zit in de PRIIPs-KID, de nieuwe standaard voor financiële bijsluiters.

CONSULTATIE | Reactie op de AIFMD-richtlijn

Standpunten en publicaties | 29 januari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de Europese Commissie over de herziening van de AIFMD-richtlijn. AIFMD heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een EU-markt voor Alternative Investment Funds (AIFs), met een goede bescherming van beleggers.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties