Home - Standpunten en publicaties - Brochure ‘Investment funds in the Netherlands’
07 jul 2015

Brochure ‘Investment funds in the Netherlands’

In samenwerking met EY heeft DUFAS de brochure ‘Investment Funds in the Netherlands’ uitgebracht. De brochure laat buitenlandse institutionele investeerders, asset managers, fund promoters en hun adviseurs de voordelen zien van Nederland als vestigingsplaats voor beleggingsfondsen, het type fondsen dat beschikbaar is en de belang-rijkste aspecten op het gebied van belasting, regelgeving en reporting.

Documenten:

Brochure ‘Investment funds in the Netherlands’

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Implementatie wet IFD

Standpunten en publicaties | 10 aug 2020
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de implementatiewet die kapitaalseisen stelt aan beleggingsondernemingen. De Nederlandse wetgever heeft ervoor gekozen om deze ook deels van toepassing te verklaren op beleggingsinstelllingen onder de AIFMD of UCITS richtlijn.

Handreiking AIFMD beheerder-bewaarder overeenkomst

Standpunten en publicaties | 04 apr 2016
Deze handreiking bevat best practices voor de overeenkomst tussen de beheerder en bewaarder van alternatieve beleggingsinstellingen, dat wil zeggen beleggingsinstellingen die vallen onder de reikwijdte van de Europese ‘Alternative Investment Fund Managers’ richtlijn.

Handreiking IW-fouten compensatie

Standpunten en publicaties | 06 jul 2015
DUFAS heeft op 23 juli 2012 een nieuwe Handreiking gepubliceerd over compensatie van beleggers bij fouten in de berekening van de intrinsieke waarde van een Nederlandse beleggingsinstelling. Deze Handreiking IW-fouten compensatie kunt u hier downloaden.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties