Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | DUFAS steunt HLF-rapport over CMU
02 juli 2020

CONSULTATIE | DUFAS steunt HLF-rapport over CMU

Door het nieuws van de coronacrisis en alle nieuwe duurzaamconsultaties, is het finale rapport van het High Level Forum (HLF) over de EU Capital Markets Union (CMU) een beetje ondergesneeuwd. Vanuit DUFAS hebben we onze steun uitgesproken voor de punten in het rapport van HLF. Met name voor de volgende punten.


1. De CMU moet ervoor zorgen dat Europeanen de mogelijkheid krijgen om goed geïnformeerd beslissingen te nemen over hun financiën en vermogensopbouw. Dit door alle Europeanen toegang te geven tot: 

2. Groei in duurzame beleggingsoplossingen

3. Een efficiënte Europese markt infrastructuur

4. Versimpeling van Europese regelgeving

Bekijk onze reactie op het rapport

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op de marketingcommunicatierichtlijnen van ESMA

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over de marketingcommunicatierichtlijnen. De richtlijnen zijn bedoeld voor beleggingsinstellingen in de EU.

Meer tijd nodig voor implementatie van de PRIIPs-KID

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS is blij dat er sinds begin februari weer beweging zit in de PRIIPs-KID, de nieuwe standaard voor financiële bijsluiters.

CONSULTATIE | Reactie op de AIFMD-richtlijn

Standpunten en publicaties | 29 januari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de Europese Commissie over de herziening van de AIFMD-richtlijn. AIFMD heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een EU-markt voor Alternative Investment Funds (AIFs), met een goede bescherming van beleggers.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties