Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | DUFAS steunt HLF-rapport over CMU
02 juli 2020

CONSULTATIE | DUFAS steunt HLF-rapport over CMU

Door het nieuws van de coronacrisis en alle nieuwe duurzaamconsultaties, is het finale rapport van het High Level Forum (HLF) over de EU Capital Markets Union (CMU) een beetje ondergesneeuwd. Vanuit DUFAS hebben we onze steun uitgesproken voor de punten in het rapport van HLF. Deze punten hebben we voor je op een rij gezet.

  1. De CMU moet ervoor zorgen dat Europeanen de mogelijkheid krijgen om goed geïnformeerd beslissingen te nemen over hun financiën en vermogensopbouw. Dit door alle Europeanen toegang te geven tot: 
    1. Financiële educatie
    2. Digitale diensten en begrijpelijke informatie
    3. Inzicht in individuele pensioensituatie
  2. Groei in duurzame beleggingsoplossingen
  3. Een efficiënte Europese markt infrastructuur
  4. Een efficiënte Europese markt infrastructuur

Bekijk onze reactie

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op ESMA Guidelines rondom execution only

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over de richtlijnen voor execution only dienstverlening onder MiFID. De richtlijnen zijn voor beleggingsondernemingen. Hieronder vallen ook asset managers die execution-only diensten aanbieden.

CONSULTATIE | Reactie op Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
Op 29 maart heeft het ministerie van Financiën een consultatie uitgebracht over de Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen. DUFAS heeft hierop stevig gereageerd. De mogelijke gevolgen van dit wetsvoorstel zorgen voor grote ophef onder onze leden.

CONSULTATIE | Reactie op Europese consultatie over btw voor financiële diensten

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
Samen met onze Fiscale Commissie heeft DUFAS gereageerd op de consultatie van de Europese Commissie (EC) over VAT rules for financial and insurance services today and tomorrow. Als basis gebruikten we de consultatiereactie van European Fund And Asset Management Association (EFAMA).

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties