Home - Standpunten en publicaties - Nieuwe versie van European MiFID Template gepubliceerd: versie 3.0
10 december 2019

Nieuwe versie van European MiFID Template gepubliceerd: versie 3.0

10 december 2019 heeft de Financial Data Exchange Templates (FinDatEx) een nieuwe versie van de European MiFID Template (EMT) gepubliceerd. Het gaat om versie 3 van de template (EMT V3). De template is beschikbaar op de FinDatEx website.


De eerste versie van de template is in 2017 tot stand gekomen als een sector initiatief. De template is een belangrijke basis geworden voor het uitwisselen van MiFID II data tussen productaanbieders en distributeurs.

De aanpassingen voor EMT V3 zijn vooral gedaan op verzoek van de structured products industrie. Zij miste een aantal velden en had in een aantal bestaande velden behoefte aan verduidelijking. De EMT-gebruikers hebben afgesproken dat de markt uiterlijk tot 10 december 2020 de tijd neemt om te migreren naar deze nieuwe versie van de template.

FinDatEx is in 2019 opgericht. Het is een governance platform van de financiële sector waar verschillende templates voor data uitwisseling onderhouden worden. De site van FinDatEx is een belangrijke bron voor iedereen die de meest recente versie van een template zoekt.

Dufas is betrokken bij FinDatEx via haar lidmaatschap bij de European Fund en Asset management Association (EFAMA). Dufas heeft regelmatig sessies samen met leden van de Nederlandse Vereniging van Banken voor evaluatie van de MiFID II data-uitwisseling. Verzoeken tot aanpassing van de template worden via EFAMA bij de FinDatEx werkgroepen ingebracht.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op de marketingcommunicatierichtlijnen van ESMA

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over de marketingcommunicatierichtlijnen. De richtlijnen zijn bedoeld voor beleggingsinstellingen in de EU.

Meer tijd nodig voor implementatie van de PRIIPs-KID

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS is blij dat er sinds begin februari weer beweging zit in de PRIIPs-KID, de nieuwe standaard voor financiële bijsluiters.

CONSULTATIE | Reactie op de AIFMD-richtlijn

Standpunten en publicaties | 29 januari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de Europese Commissie over de herziening van de AIFMD-richtlijn. AIFMD heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een EU-markt voor Alternative Investment Funds (AIFs), met een goede bescherming van beleggers.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties