Home - Nieuws

Nieuws

Ondanks complimenten minister Kaag voor voortgang sector op verduurzaming toch verdere versnelling door wetgeving onderzocht

Nieuws | 24 maart 2023
Op 22 maart 2023 stond de Tweede Kamer uitgebreid stil bij verschillende financiële onderwerpen tijdens een commissiedebat over de verduurzaming van de financiële sector en de toekomst van het bankenlandschap.

Rapport klimaatactieplannen naar Tweede Kamer

Nieuws | 13 maart 2023
Op 13 maart is het rapport over de klimaatactieplannen van alle 54 financiële instellingen die het Klimaatcommitment ondertekenden naar de Tweede Kamer gestuurd en gepubliceerd.

'Oprichting onderstreept zelfstandige sector met eigen belangenbehartiging'

Nieuws | 10 maart 2023
Kees Groffen, partner van De Brauw Blackstone Westbroek, blikt terug op 20 jaar DUFAS:

"Meer systematische aanpak van de hele waardeketen zou voor een grote versnelling naar duurzame wereld kunnen zorgen"

Nieuws | 10 maart 2023
Wat doen onze leden concreet aan verduurzaming en wat zou de sector kunnen doen om daarin verder te versnellen? Boudewijn Kostelijk, hoofd Wholesale Benelux bij UBS Asset Management, en Tim van Duren, hoofd Institutioneel Benelux bij UBS Asset Management, vertellen er meer over.

"Een oplossing is over alle financiële producten dezelfde mate van transparantie vereisen"

Nieuws | 01 maart 2023
Wat doen onze leden concreet aan verduurzaming en wat zou de sector kunnen doen om verder te versnellen op dat gebied? Rosl Veltmeijer, Portfolio Manager Fixed Income bij Triodos Investment Management, vertelt er meer over.

'Samen verbeteringen aankaarten is waardevol'

Nieuws | 24 februari 2023
Als vierde in de reeks stelden we 3 vragen aan Mark Koster (Van Lanschot Kempen): "DUFAS heeft voor ons een grote toegevoegde waarde. Door gezamenlijk verbeteringen aan te kaarten bij consultaties hebben we onze impact vergroot."

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties