Home - Nieuws - BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector
15 november 2023

BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector

De verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november komen in zicht. Voor DUFAS een belangrijk moment om onze belangenbehartiging kracht bij te zetten en de banden aan te halen met de politiek. Daarom organiseerden we traditiegetrouw samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) een verkiezingsdebat.

Politieke partijen debatteren over belangrijke thema's voor sector

In samenwerking met mediapartner BNR gingen kandidaten Eelco Heinen (VVD), Eddy van Hijum (NSC), Hans Vijlbrief (D66), Inge van Dijk (CDA) en Tom van der Lee (GL/PvdA) onder leiding van Diana Matroos tijdens het BNR Finance Debat met elkaar in discussie over verschillende thema's die de financiële sector raken.

Het debat stond onder andere in het teken van de vraag hoe politiek en de financiële sector samen de grote uitdagingen van deze tijd kunnen aanpakken. Hoe kan de financiële sector helpen bij het versnellen van de energietransitie? Hoe is de relatie tussen de politiek en de financiële sector? Een ander belangrijk thema waarbij uitgebreid stil werd gestaan, was het Nederlandse vestigingsklimaat.

Debat gemist?

Luister het Finance Debat op je gemak terug via BNR.nl, de BNR-app of als podcast. Of lees het korte verslag van BNR of de NVB.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit verkiezingsdebat? Stuur een mail naar Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS. Daarnaast blijven we de politieke ontwikkelingen op de voet volgen en delen met onze leden.

Misschien vind je dit ook interessant

Oproep politieke partijen ECON commissie

Nieuws | 14 juni 2024
De Nederlandse financiële sector roept politieke partijen op om ook na de Europese verkiezingen te zorgen voor een sterke Nederlandse vertegenwoordiging in de Economische en Monetaire Zaken (ECON) commissie van het Europees Parlement.  

BNR Financedebat Europese Verkiezingen

Nieuws | 31 mei 2024
In aanloop naar de Europese Verkiezingen gingen de VVD, GroenLinks-PvdA, BBB en Volt met elkaar in debat over EU-financiële kwesties. Heb jij het debat gemist? Het debat is terug te luisteren via..

Reactie DUFAS hoofdlijnenakkoord nieuw kabinet

Nieuws | 17 mei 2024
Deze week presenteerden de vier formerende partijen het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, Lef en Trots’. Vestigingsklimaat en concurrentiekracht staan hoog op de agenda van het akkoord. Een belangrijk signaal naar het Nederlandse bedrijfsleven, dat we bij DUFAS positief ontvangen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties