Home - Nieuws - BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector
15 november 2023

BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector

De verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november komen in zicht. Voor DUFAS een belangrijk moment om onze belangenbehartiging kracht bij te zetten en de banden aan te halen met de politiek. Daarom organiseerden we traditiegetrouw samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) een verkiezingsdebat.

Politieke partijen debatteren over belangrijke thema's voor sector

In samenwerking met mediapartner BNR gingen kandidaten Eelco Heinen (VVD), Eddy van Hijum (NSC), Hans Vijlbrief (D66), Inge van Dijk (CDA) en Tom van der Lee (GL/PvdA) onder leiding van Diana Matroos tijdens het BNR Finance Debat met elkaar in discussie over verschillende thema's die de financiële sector raken.

Het debat stond onder andere in het teken van de vraag hoe politiek en de financiële sector samen de grote uitdagingen van deze tijd kunnen aanpakken. Hoe kan de financiële sector helpen bij het versnellen van de energietransitie? Hoe is de relatie tussen de politiek en de financiële sector? Een ander belangrijk thema waarbij uitgebreid stil werd gestaan, was het Nederlandse vestigingsklimaat.

Debat gemist?

Luister het Finance Debat op je gemak terug via BNR.nl, de BNR-app of als podcast. Of lees het korte verslag van BNR of de NVB.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit verkiezingsdebat? Stuur een mail naar Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS. Daarnaast blijven we de politieke ontwikkelingen op de voet volgen en delen met onze leden.

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties