Home - Nieuws - BNR Financedebat Europese Verkiezingen
31 mei 2024

BNR Financedebat Europese Verkiezingen

In aanloop naar de Europese Verkiezingen gingen Ellen Boelema (VVD), Jolein Baidenmann (GroenLinks-PvdA), Sander Smit (BBB), Mazdak Soltani (Volt) met elkaar in debat over EU-financiële kwesties. Centraal stond de vraag hoe we de Europese kapitaalmarktunie kunnen versterken. Moeten we streven naar meer of juist minder regulering in de financiële sector? En welke voordelen biedt de kapitaalmarktunie nou eigenlijk voor mensen? Belangrijke vragen die bepalend zijn voor de financiële zekerheid van iedereen.

Heb jij het debat gemist? Geen probleem. Het debat is terug te luisteren via onderstaande link. Daarnaast is er een verslag van het debat terug te lezen.

Terugluisteren

DUFAS heeft het Financedebat van BNR Nieuwsradio in de Malietoren mede georganiseerd met Verbond van Verzekeraars, Nederlandse Vereniging van Banken en Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je vragen? Stuur een mail naar Marlon Jansen, manager public affaris & communications bij DUFAS.

Misschien vind je dit ook interessant

Oproep politieke partijen ECON commissie

Nieuws | 14 juni 2024
De Nederlandse financiële sector roept politieke partijen op om ook na de Europese verkiezingen te zorgen voor een sterke Nederlandse vertegenwoordiging in de Economische en Monetaire Zaken (ECON) commissie van het Europees Parlement.  

Reactie DUFAS hoofdlijnenakkoord nieuw kabinet

Nieuws | 17 mei 2024
Deze week presenteerden de vier formerende partijen het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, Lef en Trots’. Vestigingsklimaat en concurrentiekracht staan hoog op de agenda van het akkoord. Een belangrijk signaal naar het Nederlandse bedrijfsleven, dat we bij DUFAS positief ontvangen.

BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector

Nieuws | 15 november 2023
Kandidaten van VVD, NSC, D66, CDA en GL/PvdA gaan tijdens een nieuw verkiezingsdebat met elkaar in discussie over de belangrijkste thema's die de financiële sector raken. Heb je het BNR Finance Debat gemist? Luister het op je gemak terug.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties