Home - Nieuws - College Tour brengt jong talent en vermogensbeheerders samen
16 oktober 2023

College Tour brengt jong talent en vermogensbeheerders samen

Meer jong talent interesseren en inspireren voor het werken in de vermogensbeheersector maar ook meer te leren over het verschil tussen speculeren en beleggen voor de lange termijn. Dat is het doel van de College Tour. De komende maanden gaan verschillende CEO's van vermogensbeheerders langs universiteiten door het hele land, waarmee studenten een exclusief kijkje achter de schermen krijgen.

CEO's uit de vermogensbeheersector delen hun verhalen met studenten

De College Tour gaat met twee varianten het land door: events en gastcolleges. Tijdens de events gaat journalist en schrijver, Sander Heijne, in eenzelfde setting zoals de College Tour op televisie, samen met een zaal vol studenten in gesprek met twee CEO's van vermogensbeheerders. De andere variant is een gastcollege waarbij een CEO de rol van de docent overneemt.

Veel verschillende onderwerpen komen daarbij aan bod, zoals duurzaamheid, sociaal/maatschappelijke doelen, diversiteit en sociale dilemma's. De College Tour geeft studenten de unieke kans om persoonlijke verhalen vanuit de branche te horen, maar ook al hun vragen te kunnen stellen om hun professionele horizon te verbreden.

Nieuwe website verbindt jong talent met vacatures bij DUFAS-leden

Om studenten verder kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in de sector, lanceerden we ook een nieuwe website: www.assetmanagement-careers.nl.

Daarop kunnen studenten snel en gemakkelijk informatie vinden over het werken in deze branche. Wat houdt het eigenlijk in? En het belangrijkst: wat zijn de verschillende carrièremogelijkheden? Van stagiair(e), werkstudent, trainee of starter; de website geeft een overzicht van vacatures voor veel verschillende functies die onze leden te bieden hebben.

Terugblikken op afgelopen events

Benieuwd naar de events die geweest zijn en wat er besproken is? Gelukkig hebben we de foto's nog! Ook vatten we de highlights van elk event voor je samen. Lees de verslagen of neem een kijkje in de fotogalerijen.

Next stops

Waar kun je de College Tour nog meer vinden? De lijst wordt nog verder aangevuld, maar hieronder alvast de volgende data en locaties op een rijtje.

Variant      Universiteit              Faculteit                                      Datum                    
Event   Amsterdam (VU)   Finance   27 februari 2024
Event   Utrecht   Finance   29 februari 2024
Event   Twente   Financiële studievereniging   Nog te plannen

Meedenken of -doen?

Om de lijst aan te kunnen blijven vullen, zijn we op zoek naar andere universiteiten of faculteiten om mee samen te werken. Heb je contacten die ons verder kunnen helpen? Of wil je gastspreker zijn bij een volgend event of gastcollege? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Eric!

Meer informatie

De College Tour wordt georganiseerd door Eric Zwaap, projectmanager bij DUFAS. Heb je suggesties, ideeën of wil je deelnemen als gastspreker? Neem gerust contact op door een mail te sturen naar Eric. Meer weten over de College Tour? Ga naar www.assetmanagement-careers.nl/college-tour.

Misschien vind je dit ook interessant

Oproep politieke partijen ECON commissie

Nieuws | 14 juni 2024
De Nederlandse financiële sector roept politieke partijen op om ook na de Europese verkiezingen te zorgen voor een sterke Nederlandse vertegenwoordiging in de Economische en Monetaire Zaken (ECON) commissie van het Europees Parlement.  

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties