Home - Nieuws - Commissievoorzitters, welkom!
28 september 2023

Commissievoorzitters, welkom!

Op 1 oktober verliep de tweejaarstermijn van onze commissievoorzitters. Daarom deden we deze zomer een oproep onder onze leden om zich aan te melden om voorzitter te worden van een van onze commissies. Maar ook voor nieuwe voorzitters voor onze expertgroepen. Met trots maken we bekend wie zijn benoemd.

Nieuwe commissievoorzitters

Voor twee van onze commissies zijn nieuwe voorzitters benoemd. Vanaf 1 oktober neemt Judith Boom (Vicepresident en AMD Legal Department bij Goldman Sachs Asset Management) het stokje over als voorzitter van de Fund Regulation & Investment Services (FRIS) Committee en Hilde Veelaert (Chief Investment Officer Public Markets bij Cardano) van de Sustainability Committee. Daarnaast is Marc Steinbusch (Executive Director en Head Robeco Group Fiscal Affairs bij Robeco) opnieuw benoemd als voorzitter van de Fiscale Commissie.

Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs manager bij DUFAS, vertelt over de commissievoorzitterswissels: "Twee jaar geleden zijn voor het eerst gestart met leden als voorzitters van onze commissies en expertgroepen. Dit is van grote toegevoegde waarde gebleken en we zijn hen erg dankbaar voor hun inzet daarvoor!"

Bekijk al onze commissies en expertgroepen

Nieuwe expertgroepvoorzitters

Ook voor een paar expertgroepen zijn voorzitters nieuw benoemd en herbenoemd. We zetten ze hieronder op een rijtje voor je.

AIFMD Michäel Maters en Roderik Boogaard (Loyens & Loeff) 
AML Marja Sterringa (a.s.r. vermogensbeheer) 
Market Infrastructures Aaron Berket (Simmons & Simmons) 
Operational Resilience & Outsourcing Martin Stravers (Solutional) 
Retail Investment Felicia Canté (Van Lanschot Kempen) 
Taxonomy Sander Zboray (Van Eck) 
Toezicht Raf Houben (PGGM)

Dank aan vorige voorzitters

We zijn erg dankbaar voor de actieve inzet van Iris Dingemans (Simmons & Simmons) als voorzitter van onze FRIS Committee en Gerard Moerman (Aegon Asset Management) als voorzitter van onze Sustainability Committee over de afgelopen twee jaar.

Over onze commissies en expertgroepen

In onze commissies en expertgroepen delen we kennis, wisselen we ervaringen uit en bereiden we onze belangenbehartiging voor. Denk bijvoorbeeld aan reacties op (Europese) wetgevingsconsultaties. De commissies en expertgroepen bestaan uit leden en eigen medewerkers van DUFAS.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Nieuwe leidraad Klimaatcommitment gepubliceerd

Nieuws | 21 juli 2023
Ondertekenaars van het Klimaatcommitment moeten in hun rapportages en actieplannen rekening houden met internationale ontwikkelingen en inzichten van stakeholders. Daarom is er een nieuwe versie van de leidraad voor relevante financieringen en beleggingen gepubliceerd.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties