Home - Nieuws - Oproep politieke partijen ECON commissie
14 juni 2024

Oproep politieke partijen ECON commissie

De Nederlandse financiële sector roept politieke partijen op om ook na de Europese verkiezingen te zorgen voor een sterke Nederlandse vertegenwoordiging in de Economische en Monetaire Zaken (ECON) commissie van het Europees Parlement. Deze commissie speelt een cruciale rol voor de Nederlandse financiële sector, consumenten, deelnemers en overheid. De ECON-commissie houdt toezicht op het economisch en monetair beleid van de EU, de werking van de eurozone, de bankenunie, de kapitaalmarktenunie en de begrotingsdiscipline. Daarnaast komen er nog diverse andere belangrijke onderwerpen aan bod, zoals: de digitale euro, duurzame financiering, financiering van het bedrijfsleven en financiële educatie. Het is daarom essentieel dat er in deze commissie een sterke Nederlandse vertegenwoordiging in zit, gezien de grote uitdagingen die deze commissie de komende tijd te wachten staan. Wij roepen nieuw verkozen Europarlementariërs op om deze rol op zich te nemen.

Bekijk hier de brief

Misschien vind je dit ook interessant

Reactie DUFAS Prinsjesdag en regeerprogramma

Nieuws | 17 september 2024
Een drukke week in politiek Den Haag. Vorige week vrijdag heeft het nieuwe kabinet haar regeerprogramma gepresenteerd en vandaag is de miljoenennota aangeboden aan de Tweede Kamer tijdens Prinsjesdag. Beide een first voor het kabinet Schoof.

BNR Financedebat Europese Verkiezingen

Nieuws | 31 mei 2024
In aanloop naar de Europese Verkiezingen gingen de VVD, GroenLinks-PvdA, BBB en Volt met elkaar in debat over EU-financiële kwesties. Heb jij het debat gemist? Het debat is terug te luisteren via..

Reactie DUFAS hoofdlijnenakkoord nieuw kabinet

Nieuws | 17 mei 2024
Deze week presenteerden de vier formerende partijen het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, Lef en Trots’. Vestigingsklimaat en concurrentiekracht staan hoog op de agenda van het akkoord. Een belangrijk signaal naar het Nederlandse bedrijfsleven, dat we bij DUFAS positief ontvangen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties