Home - Nieuws - Publicatie 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepresenteerd
20 december 2023

Publicatie 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepresenteerd

Vorige week is het 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepubliceerd en overhandigd aan minister van Financiën Sigrid Kaag. De publicatie is een initiatief van het Actieplan Consumentenkeuzes, waarin ruim 50 organisaties uit de financiële sector – waaronder DUFAS – de wetenschap en de overheid samenwerken. Hierin worden de beste praktijkvoorbeelden van financiële dienstverleners, de gedragswetenschap en de overheid, gecombineerd met inzichten uit de literatuur.

Bekijk de publicatie

Meer inzicht in de financiële zelfredzaamheid van Nederlanders

In 2022 voerden we – samen met het ministerie van Financiën en de Nederlandse Vereniging van Banken – als onderdeel van hetzelfde actieplan ook een onderzoek uit naar de waarschuwingen op beleggingsproducten. Doen de waarschuwingen bij beleggingen wat ze moeten doen of jagen deze alleen maar mensen weg? Ook voor diegenen waar beleggen wél van toegevoegde waarde is. En hoe kunnen we deze drempels wegnemen bij Nederlanders?

Meer informatie

Wil je meer weten over de initiatieven van de organisaties die actief zijn binnen het Actieplan Consumentenkeuzes? De publicatie 'Gedragsperspectief op geldzaken' is te lezen op Rijksoverheid.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuwe EFAMA-brochure beantwoordt belangrijke vragen over duurzaam beleggen

Nieuws | 13 december 2023
Ondanks de groeiende belangstelling voor en het toenemende belang van duurzaam beleggen, vinden de meeste EU-burgers het vaak moeilijk om hun weg te vinden in het beleggingslandschap. Daarom publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging voor assetmanagers, een nieuwe brochure.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties