Home - Nieuws - TEAM | "2023 wordt ook een feestelijk jaar"
31 december 2022

TEAM | "2023 wordt ook een feestelijk jaar"

Een van de drijvende krachten achter DUFAS is algemeen directeur Iris van de Looij. Hoe heeft zij het afgelopen jaar ervaren? Wat zijn voor haar de belangrijkste onderwerpen voor 2023 en heeft zij nog lees- of luistertips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Vanaf februari stapten we uit de laatste coronalockdown. Dat was een bijzondere tijd waar we ook weer veel dingen ervaarden alsof het de eerste keer was. Het was heel goed en fijn om de leden en andere contacten weer fysiek te ontmoeten – ook in Brussel. 2022 was een jaar dat echt werd overheerst door nieuwe duurzaamheidsregelgeving zoals de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Maar er was ook veel te doen rondom de fiscale regimes die belangrijk zijn voor onze sector zoals de fiscale beleggingsinstelling (FBI) en fondsen voor gemene rekening (FGR's). Ik ben erg tevreden over hoe we ons op die gebieden hebben ingezet en wat we hebben bereikt. De inzet van DUFAS is niet altijd concreet zichtbaar maar op deze dossiers hebben we echt veel resultaat geboekt."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Mijn voornaamste rol is om me in te blijven zetten voor de zichtbaarheid van de sector. Een aantal belangrijke stakeholders weet nog niet voldoende wat vermogensbeheer is en welke maatschappelijke toegevoegde waarde het heeft. Daarnaast verwacht ik een uitdagend jaar voor de sector rond duurzaamheid, nieuwe information security-regelgeving en het nieuwe pensioencontract. Op het gebied van duurzaamheid is nog steeds veel werk te doen voor nieuwe regelgeving die momenteel wordt opgesteld in Brussel maar we krijgen in 2023 ook te maken met het eerste toezicht van de Autoriteit van Financiële Markten (AFM) op duurzaamheidsregelgeving die al geïmplementeerd is. 2023 wordt ook een feestelijk jaar want DUFAS bestaat dan 20 jaar. En dat gaan we zeker vieren!"

Heb je nog een (podcast- of luister-)tip voor de kerstvakantieperiode?

"In de vakantieperiode ben ik graag veel buiten en luister ik tijdens het wandelen en hardlopen naar podcasts. De Rich Roll-podcast is mijn absolute favoriet. Hele inspirerende gesprekken over ondernemerschap, gezondheid en sport. Bijvoorbeeld zijn aflevering met John McAvoy, over hoe hij vanuit de gevangenis een transformatie heeft doorgemaakt van zware crimineel naar topsporter en nu anderen helpt – is echt mind blowing."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Our 2023 milestones

Nieuws | 20 december 2023
The DUFAS team wishes you happy holidays and warmest wishes. We would like to take this opportunity to briefly look back at our 2023 milestones. Looking forward to working with you again in 2024!

TEAM | Even voorstellen: Jeroen van Wijngaarden

Nieuws | 15 november 2023
Na zijn eerste weken als algemeen directeur van DUFAS draait Jeroen van Wijngaarden inmiddels op volle toeren mee. Benieuwd naar het nieuwe gezicht achter DUFAS? We stelden Jeroen een paar vragen om hem beter te leren kennen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties