Home - Nieuws - TEAM | "2023 wordt ook een feestelijk jaar"
31 december 2022

TEAM | "2023 wordt ook een feestelijk jaar"

Een van de drijvende krachten achter DUFAS is algemeen directeur Iris van de Looij. Hoe heeft zij het afgelopen jaar ervaren? Wat zijn voor haar de belangrijkste onderwerpen voor 2023 en heeft zij nog lees- of luistertips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Vanaf februari stapten we uit de laatste coronalockdown. Dat was een bijzondere tijd waar we ook weer veel dingen ervaarden alsof het de eerste keer was. Het was heel goed en fijn om de leden en andere contacten weer fysiek te ontmoeten – ook in Brussel. 2022 was een jaar dat echt werd overheerst door nieuwe duurzaamheidsregelgeving zoals de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Maar er was ook veel te doen rondom de fiscale regimes die belangrijk zijn voor onze sector zoals de fiscale beleggingsinstelling (FBI) en fondsen voor gemene rekening (FGR's). Ik ben erg tevreden over hoe we ons op die gebieden hebben ingezet en wat we hebben bereikt. De inzet van DUFAS is niet altijd concreet zichtbaar maar op deze dossiers hebben we echt veel resultaat geboekt."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Mijn voornaamste rol is om me in te blijven zetten voor de zichtbaarheid van de sector. Een aantal belangrijke stakeholders weet nog niet voldoende wat vermogensbeheer is en welke maatschappelijke toegevoegde waarde het heeft. Daarnaast verwacht ik een uitdagend jaar voor de sector rond duurzaamheid, nieuwe information security-regelgeving en het nieuwe pensioencontract. Op het gebied van duurzaamheid is nog steeds veel werk te doen voor nieuwe regelgeving die momenteel wordt opgesteld in Brussel maar we krijgen in 2023 ook te maken met het eerste toezicht van de Autoriteit van Financiële Markten (AFM) op duurzaamheidsregelgeving die al geïmplementeerd is. 2023 wordt ook een feestelijk jaar want DUFAS bestaat dan 20 jaar. En dat gaan we zeker vieren!"

Heb je nog een (podcast- of luister-)tip voor de kerstvakantieperiode?

"In de vakantieperiode ben ik graag veel buiten en luister ik tijdens het wandelen en hardlopen naar podcasts. De Rich Roll-podcast is mijn absolute favoriet. Hele inspirerende gesprekken over ondernemerschap, gezondheid en sport. Bijvoorbeeld zijn aflevering met John McAvoy, over hoe hij vanuit de gevangenis een transformatie heeft doorgemaakt van zware crimineel naar topsporter en nu anderen helpt – is echt mind blowing."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart

Nieuws | 04 januari 2023
Samen met Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS, werken we aan de lobby op een aantal dossiers. Maar ook aan de bekendheid van de sector bij de meest belangrijke stakeholders. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor Den Haag de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier

Nieuws | 02 januari 2023
Manouk Fles kwam in september bij het DUFAS-team als manager regulatory affairs. Hoe heeft ze haar eerste maanden ervaren? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor regulatory affairs in 2023 en heeft zij nog lees- of luister tips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties