Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Daan Zebel
02 oktober 2024

TEAM | Even voorstellen: Daan Zebel

Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 1 oktober 2024 versterkt Daan Zebel ons team als manager regulatory affairs. DUFAS is blij verheugd om Daan als nieuw teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om hem beter te leren kennen, stelden we Daan een paar vragen.

Wat is je (werk)achtergrond?

Ik ben het afgelopen jaar werkzaam geweest als advocaat. Hierbij heb ik mij voornamelijk gericht op banking en finance, meer in het bijzonder structured finance, en burgerlijk (proces)recht in brede zin. Tijdens mijn studie heb ik de bachelor Nederlands recht met specialisatie ondernemingsrecht aan de Tilburg University, en de master Law & Finance aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. 

Waar ligt jouw kracht? En op welke manier verwacht je het DUFAS-team daarmee te kunnen helpen?

Ik ben erg geïnteresseerd in het samenspel tussen het recht en financiën. Met name securitisaties, derivaten, geldmarktinstrumenten en niet-bancaire financiële dienstverlening boeien mij enorm. Mijn ervaring als advocaat in de financiële sector en mijn studieachtergrond hebben mij geleerd om dergelijke vraagstukken gestructureerd, en vanuit zowel juridisch als financieel-economisch perspectief te analyseren. Ik krijg er erg veel energie van deze analyses te presenteren en hierover in gesprek te gaan. Ik hoop mijn enthousiasme voor deze vraagstukken te kunnen delen met het DUFAS-team en haar leden om zo bij te dragen aan een zo gezond mogelijke vermogensbeheer sector in Nederland, en een stabiele en competitieve Europese financiële markt. 

Hoe zie jij de toekomst van de financiële sector?

De financiële sector speelt mijns inziens een essentiële rol in het aanpakken van een groot aantal maatschappelijke en politieke vraagstukken zoals de energietransitie, het behalen van klimaatdoelstellingen en het versterken van strategische autonomie. Om met deze vraagstukken aan de slag te kunnen gaan is het van groot belang dat de Europese financiële sector kan blijven concurreren met andere financiële markten. De Europese kapitaalmarktunie speelt hierbij een belangrijke rol en zal volgens mij moeten worden versterkt in de komende jaren om deze vraagstukken effectief te kunnen aanpakken. 

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.
 

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Our 2023 milestones

Nieuws | 20 december 2023
The DUFAS team wishes you happy holidays and warmest wishes. We would like to take this opportunity to briefly look back at our 2023 milestones. Looking forward to working with you again in 2024!

TEAM | Even voorstellen: Jeroen van Wijngaarden

Nieuws | 15 november 2023
Na zijn eerste weken als algemeen directeur van DUFAS draait Jeroen van Wijngaarden inmiddels op volle toeren mee. Benieuwd naar het nieuwe gezicht achter DUFAS? We stelden Jeroen een paar vragen om hem beter te leren kennen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties