Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Jeroen van Wijngaarden
15 november 2023

TEAM | Even voorstellen: Jeroen van Wijngaarden

Begin november startte Jeroen van Wijngaarden als de nieuwe algemeen directeur van DUFAS. Inmiddels zitten zijn eerste twee weken er al op en draait hij op volle toeren mee. Jeroen neemt een schat aan kennis en ervaring mee. Niet alleen op het gebied van complexe dossiers, woordvoering en het opbouwen en behouden van relaties, maar ook met zijn jarenlange juridische en public affairs achtergrond in het bedrijfsleven. Om hem beter te leren kennen, stelden we Jeroen een paar vragen.

Wat is je (werk)achtergrond?

"Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam en gewerkt te hebben bij branche-organisaties ben ik gaan werken bij PwC. Accountants stonden na de kredietcrisis vol in de wind dus het was een boeiende tijd. Tegelijkertijd werd ik politiek actief in Amsterdam en zo kwam ik in uiteindelijk sneller dan gedacht in 2014 in de Tweede Kamer."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2024?

"Deze eerste weken en maanden bij DUFAS benut ik om samen met het team met alle leden zo veel mogelijk in gesprek te gaan over de verwachtingen voor DUFAS. Dus dat gesprek wil ik eerst zorgvuldig voeren. In zijn algemeenheid zie ik dat het kenniscentrum van DUFAS van onschatbare waarde is voor de sector. De expertise en uitwisselingen die daar plaatsvinden zijn cruciaal voor (potentiële) leden en waardevol voor stakeholders. Dit wil ik koesteren en waar mogelijk verbreden.

Daarnaast is het belangrijk dat we als collectieve vermogensbeheerders onze stem laten horen om te helpen de regels van morgen uitvoerbaar en zinvol te maken. Dat is zeker met de komst van een nieuw kabinet en een nieuwe Europese Commissie in 2024 een punt van aandacht voor mij. Ik ga graag langs bij leden om het eens te hebben over hun visie hierop. Eendracht maakt macht."

Waaraan besteed je het liefst jouw vrije tijd?

"Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn twee zoontjes van 2,5 en 6,5. Dat halve jaar vinden ze belangrijk op die leeftijd, dus daarom zeg ik dat erbij. Het is voor hen nooit genoeg, dus dat vergt enige discipline richting zowel hen als mijzelf. Ook sport ik graag en heb ik voorheen aan wedstrijdzwemmen en boksen gedaan. Zwemmen doe ik gelukkig nog steeds. Ik heb verder al 11 jaar een vriend en daarmee ga ik graag op vakantie."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Our 2023 milestones

Nieuws | 20 december 2023
The DUFAS team wishes you happy holidays and warmest wishes. We would like to take this opportunity to briefly look back at our 2023 milestones. Looking forward to working with you again in 2024!

TEAM | Eric Zwaap organiseert DUFAS-College Tour

Nieuws | 05 juli 2023
Om DUFAS' College Tour verder te ontwikkelen, plannen en organiseren, versterkt Eric Zwaap ons team tijdelijk als projectmanager. Met meer dan 25 jaar werkervaring in de financiële sector neemt Eric een berg aan kennis en ervaring met zich mee.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties