Home - Nieuws - Twee succesvolle edities College Tour
04 maart 2024

Twee succesvolle edities College Tour

In de laatste week van februari vonden zowel de DUFAS Asset Management College Tour op de VU Amstedam als op de Universiteit Utrecht plaats. Het waren twee geslaagde edities waarbij de CEO’s uitgebreid bevraagd werden over het werk in de asset management sector. 

Amsterdam

De VU was op 27 februari 2024 het toneel voor de College Tour die we samen met studievereniging Aureus organiseerden. CEO’s Jan Lodewijk Roebroek (BNP Paribas Asset Management) en Steven Evers (Triple Jump) gingen onder leiding van moderator Jeroen van Wijngaarden in gesprek met de studenten om hen kennis te laten maken met hun achtergrond en ervaringen in de sector.

De vragen van de studenten kwamen snel op gang en de CEO’s gingen overal uitgebreid op in. Vragen over hun persoonlijke keuzes maar ook over keuzes die gemaakt worden als het gaat om investeringen. Er werden diverse vragen gesteld over welke achtergrond je als student moet hebben om te kunnen werken bij een asset management organisatie. Daar waren Jan Lodewijk en Steven duidelijk over. Karakter en persoonlijke bagage zijn het meest belangrijk. Je studie is een goede basis en de praktijk is dat de diversiteit in studies als ingang naar asset management enorm is. 

Utrecht

In Utrecht verzamelde ruim 80 internationale studenten zichop 29 februari in het Auditorium op de campus van de University College Utrecht. Hier was de College Tour te gast bij de Utrecht School of Economics. De kans om in gesprek te gaan met CEO’s Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck lieten ze zich niet ontgaan. Onder leiding van moderator Marlon Jansen werd het een interessante middag.

Aan het begin van het gesprek werden de studenten uitgenodigd om vooral alle vragen te stellen, waar goed gebruik van werd gemaakt. Veel vragen over investeringsbeslissingen, invloeden van crypto en AI kwamen langs. Maar ook hoe men omgaat met investeringskeuzes in bijvoorbeeld de wapenindustrie. Karin gaf aan nog geen AI versie van zichzelf te zijn tegen gekomen, maar vindt het wel zorgelijk hoe hard die ontwikkelingen gaan. AI is voor alle bedrijven een groeiend thema. De verwachting is niet dat het zaken compleet gaat overnemen maar het gaat onderdeel worden van, waar wel altijd een menselijke beslissing key blijft.

Terugblikken op afgelopen events

Benieuwd naar de eerdere edities en wat er nog meer besproken is? Neem dan een kijkje op de website van de College Tour. Hier vind je de uitgebreide verslagen en de foto’s van alle eerdere edities. 

Meer informatie

De College Tour wordt georganiseerd door Eric Zwaap, projectmanager bij DUFAS. Heb je suggesties, ideeën of wil je deelnemen als gastspreker? Neem gerust contact op door een mail te sturen naar Eric
 

Misschien vind je dit ook interessant

Reactie DUFAS hoofdlijnenakkoord nieuw kabinet

Nieuws | 17 mei 2024
Deze week presenteerden de vier formerende partijen het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, Lef en Trots’. Vestigingsklimaat en concurrentiekracht staan hoog op de agenda van het akkoord. Een belangrijk signaal naar het Nederlandse bedrijfsleven, dat we bij DUFAS positief ontvangen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties