Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Reactie besluit vergelijking buitenlandse rechtsvormen
17 maart 2024

CONSULTATIE | Reactie besluit vergelijking buitenlandse rechtsvormen

Eind 2023 is de Wet fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen aangenomen. Deze wet introduceert vanaf 1 januari 2025 een nieuw kader om te beoordelen of (buitenlandse) rechtsvormen voor fiscale doeleinden kwalificeren als transparant of niet-transparant. Voor buitenlandse rechtsvormen is het van belang of deze vergelijkbaar zijn met een Nederlandse rechtsvorm. Het toetsingskader voor deze vergelijkbaarheid is verder uitgewerkt in het conceptbesluit ‘Vergelijking buitenlandse rechtsvormen’, dat op 5 februari 2024 ter consultatie werd voorgelegd. DUFAS heeft een korte reactie ingediend, waarin aandacht wordt gevraagd voor de toetsing van CV-achtigen (commanditaire vennootschappen) en de toevoeging van wezenskenmerken van het fonds van gemene rekening.

Bekijk onze reactie

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS positief over plannen rond effecten-fbi en fgr

Standpunten en publicaties | 12 april 2023
Op 5 april 2023 reageerde DUFAS op de consultatie van het ministerie van Financiën over het wetsvoorstel aanpassing fonds voor gemene rekening (fgr), vrijgestelde beleggingsinstelling (vbi) en fiscale beleggingsinstelling (fbi).

CONSULTATIE | Reactie op EC-consultatie over bronbelasting

Standpunten en publicaties | 28 juni 2022
De Europese Commissie publiceerde een consultatie onder de noemer 'the new EU system for the avoidance of double taxation and prevention of tax abuse in the field of withholding taxes'.

De FBI is juist nu van grote toegevoegde waarde

Standpunten en publicaties | 13 mei 2022
In ruim 50 jaar tijd is de fiscale beleggingsinstelling (FBI) van grote toegevoegde waarde geworden voor zowel de particuliere beleggers als voor verzekeraars en pensioenfondsen. De FBI is nu belangrijker dan ooit. Daarom stelde DUFAS een artikel en Q&A op over het belang van de effecten-FBI.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties