Home - Standpunten en publicaties - Prioriteiten Europese Verkiezingen
15 mei 2024

DUFAS Prioriteiten EU 2024-2029

Volgende maand vinden de Europese verkiezingen plaats. In aanloop hiernaar delen wij enkele prioriteiten voor de komende Europese wetgevingscyclus. Zo doen we een aantal concrete voorstellen op het gebied van de kapitaalmarktunie, duurzaamheid en retailbeleggingen. Belangrijk is dat we huishoudens in alle lidstaten stimuleren om op lange termijn te investeren, bijvoorbeeld voor pensioenen. Ook moeten investeringen de duurzaamheidstransitie ondersteunen zonder dat regelgeving een belemmering vormt. In de aanloop naar de verkiezingen zullen we deze prioriteiten delen met verschillende belangrijke stakeholders.

Bekijk hier de prioriteiten

English version

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je vragen? Stuur een mail naar Marlon Jansen, manager public affaris & communications bij DUFAS.

Misschien vind je dit ook interessant

Prioriteiten Regeerprogramma

Standpunten en publicaties | 15 juli 2024
Nu het kabinet van start is gegaan, zal het zich gaan richten op de verdere uitwerking van het regeerprogramma. Wij kijken uit naar de concretisering van het akkoord en delen graag onze prioriteiten voor nadere overweging.

POSITION | Versterk de Europese Kapitaalmarktunie!

Standpunten en publicaties | 24 mei 2024
Wij roepen  de EU-instellingen op om de Europese kapitaalmarktenunie te versterken in het kader van het volgende Europese politieke mandaat.

STATEMENT | FASTER

Standpunten en publicaties | 01 december 2023
Op 19 juni 2023 publiceerde de Europese Commissie een voorstel voor een richtlijn, getiteld “Faster and Safer Relief of Excess Withholding Taxes", beter bekend als de ‘EU FASTER’.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties