Home - Standpunten en publicaties - Klantbrochure over duurzaamheidsvoorkeuren
09 juni 2022

Klantbrochure over duurzaamheidsvoorkeuren

Volgens nieuwe Europese regels moeten partijen vanaf 2 augustus 2022 bij het verlenen van advies en vermogensbeheer ook naar duurzaamheidsvoorkeuren vragen om beleggingsprofielen aan te vullen. De regelgeving komt op een ongelukkig moment, omdat de producten die bij de duurzaamheidsvoorkeuren passen nog niet (wettelijk) gereed zijn. Om banken en distributeurs deze lastige situatie te helpen uitleggen, publiceerden we samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een klantbrochure. Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS, en Robert Jan Prins, policy advisor investments bij de NVB, leggen er meer over uit in een interview met Bank | Wereld Online.

Bekijk de brochure

Interview met Bank | Wereld Online

"De klantbrochure gaat met name ook om verwachtingsmanagement bij de klant. Het inwinnen van duurzaamheidsvoorkeuren van klanten betekent niet dat beleggingsdienstverleners meteen aan de klantvraag kunnen voldoen. Dit komt bijvoorbeeld door een gebrek aan beleggingen die voldoen aan de taxonomie. Daar gaat wel wat tijd overheen. Het is echter wel belangrijk die voorkeuren al te hebben vastgelegd", vertelt Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS, in een interview met Bank | Wereld Online.

Lees het interview

Professionele belegger?

De informatie is primair geschreven voor consumenten, maar de brochure of bepaalde basisinformatie hieruit kan ook gebruikt worden voor communicatie naar bepaalde professionele beleggers. Ook richting de professionele belegger is uitleg rond duurzaamheidsvoorkeuren en duurzaam beleggen vanaf 2 augustus 2022 namelijk een wettelijke verplichting.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS reageert op discussion paper van ESMA

Standpunten en publicaties | 19 maart 2024
De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft een discussion paper gepubliceerd over beleggersbescherming en digitalisering. Wij vinden het positief dat ESMA hier aandacht aan besteedt en hebben hier op gereageerd.

CONSULTATIE | DUFAS reageert op de consultatie klimaatmaatregelen financiële sector

Standpunten en publicaties | 19 februari 2024
Eind vorig jaar publiceerde het ministerie van Financiën hun lang verwachte consultatie voor de ‘Klimaatmaatregelen financiële sector’.

COLUMN | De pauzeknop?

Standpunten en publicaties | 09 februari 2024
Er is de afgelopen jaren een flinke hoeveelheid duurzaamheidsregelgeving uitgestort over het bedrijfsleven – en met name de financiële sector. Daarover vertelt Randy Pattiselanno meer in zijn nieuwste column op Investment Officer.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties