Home - Standpunten en publicaties - COLUMN | De volatiliteit van het SFDR-label
31 maart 2023

COLUMN | De volatiliteit van het SFDR-label

De Europese wetgevers - met name de Europese toezichthouders en onze eigen AFM - hebben vaak benadrukt dat de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) een disclosure-regime is, en geen labeling-regime. Toch gebruiken marktpartijen de SFDR juist wel als label. Naar verluidt gaat de Europese Commissie (EC) in het najaar het net ophalen om het SFDR-raamwerk te herzien en te verbeteren. Maar moet de EC eigenlijk niet de ambivalentie in het soort regime als eerste adresseren? Lees de column van Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS.

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS vraagt meer duidelijkheid over reikwijdte van CSRD-implementatiewet

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Afgelopen juli publiceerden de ministeries van Financiën en van Justitie en Veiligheid een openbare consultatie over de Wet implementatie richtlijn duurzaamheidsrapportering. Met deze implementatiewet wordt een deel van de nieuwe richtlijn omgezet in nationale wet- regelgeving.

CONSULTATIE | DUFAS response on ESG ratings and factors

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Last June, the European Commission published a consultation on a proposal for a regulation on Environmental, Social and Governance (ESG) ratings and sustainability risks in credit ratings.

DUFAS denkt mee over prioriteiten richting Europese verkiezingen

Standpunten en publicaties | 26 juli 2023
In juni 2024 zijn de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties