Home - Standpunten en publicaties - Versie 3.0 van European MiFID Template gepubliceerd
10 december 2019

Versie 3.0 van European MiFID Template gepubliceerd

10 december 2019 heeft de Financial Data Exchange Templates (FinDatEx) een nieuwe versie van de European MiFID Template (EMT) gepubliceerd. Het gaat om versie 3 van de template (EMT V3). De template is beschikbaar op de FinDatEx website.

FinDatEx

De eerste versie van de template is in 2017 tot stand gekomen als een sector initiatief. De template is een belangrijke basis geworden voor het uitwisselen van MiFID II data tussen productaanbieders en distributeurs.

Aanpassingen voor EMT V3

De aanpassingen voor EMT V3 zijn vooral gedaan op verzoek van de structured products industry. Zij miste een aantal velden en had in een aantal bestaande velden behoefte aan verduidelijking. De EMT-gebruikers hebben afgesproken dat de markt uiterlijk tot 10 december 2020 de tijd neemt om te migreren naar deze nieuwe versie van de template.

Template-platform

FinDatEx is in 2019 opgericht. Het is een governance platform van de financiële sector waar verschillende templates voor data uitwisseling onderhouden worden. De site van FinDatEx is een belangrijke bron voor iedereen die de meest recente versie van een template zoekt.

Band met DUFAS

DUFAS is betrokken bij FinDatEx via haar lidmaatschap bij de European Fund en Asset management Association (EFAMA). DUFAS heeft regelmatig sessies samen met leden van de Nederlandse Vereniging van Banken voor evaluatie van de MiFID II data-uitwisseling. Verzoeken tot aanpassing van de template worden via EFAMA bij de FinDatEx werkgroepen ingebracht.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE I Europese Retail Beleggingsstrategie

Standpunten en publicaties | 03 augustus 2021
Op 3 augustus reageerde DUFAS op de publieke consultatie van de Europese Commissie over de Europese Retail Beleggingsstrategie.

CONSULTATIE | Reactie op ESMA Guidelines rondom execution only

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over de richtlijnen voor execution only dienstverlening onder MiFID. De richtlijnen zijn voor beleggingsondernemingen. Hieronder vallen ook asset managers die execution-only diensten aanbieden.

COLUMN | 10 maart: niet de finish, maar de start van SFDR

Standpunten en publicaties | 16 maart 2021
Veel financiële marktpartijen hadden 10 maart dik gedrukt in hun agenda staan. De Europese verordening, de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), moest dan zijn geïmplementeerd.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties