Home - Standpunten en publicaties - Versie 3.0 van European MiFID Template gepubliceerd
10 december 2019

Versie 3.0 van European MiFID Template gepubliceerd

10 december 2019 heeft de Financial Data Exchange Templates (FinDatEx) een nieuwe versie van de European MiFID Template (EMT) gepubliceerd. Het gaat om versie 3 van de template (EMT V3). De template is beschikbaar op de website van FinDatEx.

FinDatEx

De eerste versie van de template is in 2017 tot stand gekomen als een sector initiatief. De template is een belangrijke basis geworden voor het uitwisselen van MiFID II-data tussen productaanbieders en distributeurs.

Aanpassingen voor EMT V3

De aanpassingen voor EMT V3 zijn vooral gedaan op verzoek van de structured products industry. Zij miste een aantal velden en had in een aantal bestaande velden behoefte aan verduidelijking. De EMT-gebruikers hebben afgesproken dat de markt uiterlijk tot 10 december 2020 de tijd neemt om te migreren naar deze nieuwe versie van de template.

Template-platform

FinDatEx is in 2019 opgericht. Het is een governance platform van de financiële sector waar verschillende templates voor data uitwisseling onderhouden worden. De site van FinDatEx is een belangrijke bron voor iedereen die de meest recente versie van een template zoekt.

Band met DUFAS

DUFAS is betrokken bij FinDatEx via haar lidmaatschap bij de European Fund en Asset management Association (EFAMA). DUFAS heeft regelmatig sessies samen met leden van de Nederlandse Vereniging van Banken voor evaluatie van de MiFID II data-uitwisseling. Verzoeken tot aanpassing van de template worden via EFAMA bij de FinDatEx-werkgroepen ingebracht.

Misschien vind je dit ook interessant

POSITION | DUFAS en NVB pleiten voor vereenvoudigde toegang tot retailbeleggingsproducten op Europees niveau

Standpunten en publicaties | 16 oktober 2023
Samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) pleiten we in een gezamenlijk statement voor het introduceren van een 'licht' regime voor niet-complexe, goed gespreide en gediversifieerde beleggingsproducten op Europees niveau.

INTERVIEW | Onze sector is maatschappelijk zeer relevant

Standpunten en publicaties | 04 mei 2022
Zij houdt van mensen en van veranderprojecten. Hoe groter de weerstand, hoe liever het haar is. Financial Investigator sprak met Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS. Benieuwd naar het gezicht van DUFAS en de Nederlandse vermogensbeheersector?

STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?

Standpunten en publicaties | 09 december 2020
Asset managers leggen steeds meer focus op hun core business en besteden daardoor vaker activiteiten uit. Toezichthouders kijken kritisch naar de manier waarop asset managers hierbij de risico's beheersen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties