Home - Standpunten en publicaties - VIDEO | Onderzoek: Waarom beleggen mensen (niet)?
11 augustus 2022

VIDEO | Onderzoek: Waarom beleggen mensen (niet)?

Veel Nederlanders hebben moeite om de stap van sparen naar beleggen te maken: slechts 20% van de Nederlanders belegt. Terwijl in tijden van hoge inflatie het voor veel mensen belangrijk is om een alternatief voor sparen te zoeken. Samen met Amundi deden we onderzoek naar de barrières om te beleggen. In minder dan 2 minuten vatten we deze barrières samen in een video.

Bekijk de video

Het verhaal achter de podcast

Het onderzoek vormde de basis voor onze podcastserie 'Waarom beleggen mensen (niet)?' Een inspiratiepodcast voor alle spelers in de beleggingssector: van aanbieder tot toezichthouder. In de serie bespreekt journalist en auteur Sander Heijne samen met leden en andere experts de drempels die Nederlanders ervaren om te gaan beleggen, en wat er moet gebeuren om deze weg te nemen. Waarom deze podcast en wat kan de sector verwachten? We vroegen het aan Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, in een eerder interview.

Meer informatie

Wil je meer weten over het onderzoek of onze podcastserie? Lees er meer over op onze website.

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS geeft input voor Tweede Kamerverkiezingen

Standpunten en publicaties | 01 augustus 2023
Op 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen, maar de politieke partijen zijn deze zomer al druk met het schrijven van de verkiezingsprogramma's. Een goed moment om met partijen in gesprek te gaan over punten die voor onze sector belangrijk te zijn.

DUFAS denkt mee over prioriteiten richting Europese verkiezingen

Standpunten en publicaties | 26 juli 2023
In juni 2024 zijn de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement.

LEAFLET | Beleggen voor later

Standpunten en publicaties | 03 november 2021
Beleggen is een van de manieren om vermogen op te bouwen voor later, vooral voor mensen die geen of weinig pensioen opbouwen. Hoe maken we meer mensen hiervan bewust? 3 hulpmiddelen die je als organisatie kunt gebruiken om de drempel voor de consument om te beleggen te verlagen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties