Home - Standpunten en publicaties - COLUMN | Wordt de Europese RIS gegijzeld door het provisieverbod?
22 mei 2023

COLUMN | Wordt de Europese RIS gegijzeld door het provisieverbod?

Naar verwachting ontvouwt de Europese Commissie (EC) op 24 mei haar definitieve plannen voor de Europese Retail Investment Strategy (RIS), maar de contouren ervan zijn al 'gelekt'. De discussie rond de RIS werd afgelopen tijd gedomineerd – of misschien wel gegijzeld – door de vraag of de EC haar voornemen om een volledig provisieverbod in te voeren, durft door te drukken. De verantwoordelijke EU-commissaris Mairead McGuinness sprak zich echter op 27 april tijdens het Eurofi High Level Seminar in Stockholm al uit: er wordt geen volledig provisieverbod ingevoerd. Wel waarschuwde ze dat er iets anders voor in de plaats komt. Lees de column van Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS, op InvestmentOfficer.nl

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS vraagt meer duidelijkheid over reikwijdte van CSRD-implementatiewet

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Afgelopen juli publiceerden de ministeries van Financiën en van Justitie en Veiligheid een openbare consultatie over de Wet implementatie richtlijn duurzaamheidsrapportering. Met deze implementatiewet wordt een deel van de nieuwe richtlijn omgezet in nationale wet- regelgeving.

CONSULTATIE | DUFAS response on ESG ratings and factors

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Last June, the European Commission published a consultation on a proposal for a regulation on Environmental, Social and Governance (ESG) ratings and sustainability risks in credit ratings.

DUFAS denkt mee over prioriteiten richting Europese verkiezingen

Standpunten en publicaties | 26 juli 2023
In juni 2024 zijn de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties