Home - Standpunten en publicaties - COLUMN | Wordt de Europese RIS gegijzeld door het provisieverbod?
22 mei 2023

COLUMN | Wordt de Europese RIS gegijzeld door het provisieverbod?

Naar verwachting ontvouwt de Europese Commissie (EC) op 24 mei haar definitieve plannen voor de Europese Retail Investment Strategy (RIS), maar de contouren ervan zijn al 'gelekt'. De discussie rond de RIS werd afgelopen tijd gedomineerd – of misschien wel gegijzeld – door de vraag of de EC haar voornemen om een volledig provisieverbod in te voeren, durft door te drukken. De verantwoordelijke EU-commissaris Mairead McGuinness sprak zich echter op 27 april tijdens het Eurofi High Level Seminar in Stockholm al uit: er wordt geen volledig provisieverbod ingevoerd. Wel waarschuwde ze dat er iets anders voor in de plaats komt. Lees de column van Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS, op InvestmentOfficer.nl

Misschien vind je dit ook interessant

COLUMN | Waar is de silver bullet voor een sterkere kapitaalmarktunie?

Standpunten en publicaties | 13 mei 2024
Het verstevigen van de kapitaalmarktunie is top of mind in Brussel. Recentelijk verscheen het rapport van voormalig Italiaanse premier Enrico Letta “Much more than a market”. Letta bracht ten behoeve van de Europese Raad advies uit over hoe het verder moet met de Europese kapitaalmarktunie.

COLUMN | ESMA & EIOPA: de Europese ‘Independer’?

Standpunten en publicaties | 02 april 2024
Het Europese Parlement heeft recentelijke voorgesteld een onafhankelijke vergelijkingstool in te voeren voor verschillende belegginsproducten. Randy Pattiselanno vertelt hier meer over in zijn nieuwste column op Investment Officer.

COLUMN | De pauzeknop?

Standpunten en publicaties | 09 februari 2024
Er is de afgelopen jaren een flinke hoeveelheid duurzaamheidsregelgeving uitgestort over het bedrijfsleven – en met name de financiële sector. Daarover vertelt Randy Pattiselanno meer in zijn nieuwste column op Investment Officer.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties